Avatar uživatele
Bronzový

Neznám přesně název ,ale vysvětlím.

Neznáte někdo recept,snad se jmenuje podobně jako ,,Houbovník".Mělo by to být Krkonošské jídlo z dob,kdy maso mělo cenu zlata.Dělala to moje babička,ale bohužel si návod vzala sebou do nebe.Vím jenom,že hlavní surovina byli rohlíky,namočené v mléku,vařené houby,myslím,že skořice a čokoláda,dál nevím.To vše se dalo zapéct.Hlavně vím,že to nemělo chybu.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Já když znám pár surovin, ale neznám celý postup vaření, tak na těchto stránkách http://www.recepty.eu/… zadám do vyhledávače ty suroviny, co vím a ono mi to najde jídla, ve kterých ty suroviny jsou.
Tak nevím jestli jsem Vám pomohla, protože to jídlo osobně neznám, ale tady tomu říkají hubník a recept tam máte. A může se nejspíš obměňovat.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Měl by to být Krkonošský hubník, předpisů je na netu spousta, jeden přikládám:
http://www.iprima.cz/…
Ještě další:
http://recepty.vareni.cz/…


Avatar uživatele
Zlatý

Mohl to být třeba houbovník nebo hubník na sladko
http://www.toprecepty.cz/…


Avatar uživatele

Ač je tu již pár profiodkazů, objevil jsem originální a osobní na hubník od Vladimíra Menšíka, čímž tento přidávám: (opsáno doslova z jeho rukopisu)
Recept na hubník
1/4l hrnek, 4 lžíce polohrubé mouky, 3 stroužky česneku, mléko, máslo,
3-4 rohlíky, pepř a sůl
Houby uvaříme ve slané vodě do změknutí, scedíme a rozsekáme.
Do vody z hub přidáme 3 vejce a 4 lžíce polohrubé mouky rozkvedlané ve 1/4l mléka, rozsekané houby a 3 špetky pepře. Na mírném ohni za stálého míchání necháme středně zhoustnout.
Po odstavení z ohně přidáme utřený česnek. Vše rozlijeme do pekáče a pokrejeme houskou nakrájenou na 1/2cm kolečka. Housku mašlujeme ropáleným máslem, potom vše zapečeme v troubě.


Avatar uživatele
Zlatý

http://recepty.vareni.cz/…

http://prostri.kuchyne.dumazah rada.cz/…

a podle Petry Janů

http://www.kuchtik.cz/…

http://www.recepty.cz/…

ale nějak mi tam chybí ta skořice..pasovala by mi spíš na vánoční cukroví, které si asi z dětství pamatujete, nebo ho babička specielně dětem sypala, aby lépe chutnal na ty vánoce..

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.