Avatar uživatele
Zlatý

Máte nějakou zkušenost s Isomaltem?

Jedná se o "falešný cukr", který se používá v profi cukrářství hlavně na výrobu "skleněných" ozdob na moučníky. Dostala jsem pixličku a chtěla bych z něj udělat "ledové" ozdoby na vánoční dort. Ale radši si to chci dopředu natrénovat. Máte s tím někdo zkušenost? Třeba nějaký trik a fígl, na co si dát při práci s ním pozor a tak. Díky. :-)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

dívaly jsme se na Master Chefa a tam ho použily na 1 moučník obalovaly s ním kuličky vypadalo to jako pavučinka pošlu ti video z YouTubu a další si můžeš najít
přišlo mi to dost těžký i teď na tom videu :))
http://www.youtube.com/…
Doplňuji:
http://www.youtube.com/…
tady malují přímo tím cukrem motivy to je krásný :D))

 

Otázka nemá žádné další odpovědi.

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

v tý Číně to jsou nějaké vánoční trhy
úchvatný a jak je rychlej !!

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

Díky Briketko, chtěla bych z toho odlít nějaké vločky (v silikonové formě), jde o to, jestli se do toho ještě třeba něco přidává, aby to bylo dostatečně pevné, nezvlhlo to a nelámalo se to. Vím, že hotové se to má "opálit" takovým tím "plamenometem":-)) - ten mám - aby to úplně zprůsvitnělo a lesklo se to. Chci to prubnout už teď, jestli to bude stát za to.:-)

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

tak aby to bylo úplně lesklý nedávej tam ten pytlík s karamelem co měl v ruce a žádný barvivo..
podívám se na postup to si nepamatuju oni to měli úplně
bílý a nádherný :))

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

http://www.dekordort.cz/…
tady je návod a můžeš si přibarvit, nebo ne..
ať se ti to podaří ahojky :D))

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

On to ale není karamel - je to taková základní hmota na tvrdé bonbóny - třeba i na BonPari - takže by se tam možná i nějaká ta chuť dala přidat. Čtu různé diskuze - někdo doporučuje třeba jablečný ocet, jiný to zase zatracuje, no zkusím to nějak. Každopádně díky a pa.:-)

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

ten ocet bych tam nedávala to spíš nějakou mandarinkovou příchuť, nebo citronovou ten
kuchař tam přidal i nějakou červeň a ten sáček co do toho nasypal byl karamelovej ten znám z jednoho francouzského výrobku (krému),
hele ale teď je důležitý, aby ti ze samýho zkoušení něco zbylo na ty svátky :D))
no a co větrová - mentolová tu prodávaj čáu

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

No, uvidíme...:-)

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

větrový ani mentolový jsem nenašla ale jen tyhle:
http://www.hospodynkam.cz/…
je mi divný, že tam není třeba skořicové a medové ??

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

tak medový tam je už z toho slepnu ahój :))

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.