Ne, ale lze připálit-spálit nádobu, z níž se všechna voda vyvařila (odpařila).
0 Nominace Nahlásit |
Pokud se ti nevypaří tak ano.
Doplňuji:
Jinak v chemické analýze se provádí stanovení odparku. To je to co zbyde
po odpaření vody z roztoku.. Takže i to by se dalo nazvat
připálená voda.
Upravil/a: mosoj
0 Nominace Nahlásit |
Vodu připálit nelze, Když budeš zahřívat pramenitou vodu, můžeš získat vykrystalizované soli na povrchu nádoby – kotelní kámen. Jedná se o vápenaté soli, předevší uhličitan, dále soli hořčíku a jiné, závislé dle složení.
0 Nominace Nahlásit |
Teoreticky ne, jelikož voda se při 100 C dostane do varu tudíž se začne rychleji vypařovat jak na povrchu tak v celém objemu, pokud v ní samozřejmě nejsou žádné pevné složky jako rýže apod.
0
před 3642 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mně se včera podařilo připáli čaj. Dal jsem si jej hřát a šel na zahradu. Nyní jej nemohu vyškrábat z kastrolu.
0
před 3636 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1678 | |
annas | 1349 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 985 | |
marci1 | 914 | |
iceT | 625 | |
da ny | 582 | |
zjentek | 563 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |