Avatar uživatele
Angi-Shy

Lze nahradit klasickou hladkou mouku pohankovou moukou?

Pohanku miluji jako nahradu do mnoheho peceni, jen si nejsem jist zda muze byt hladka mouka nahrazena pohankovou v pomeru 1:1? Pohankovou mouku si mixuji sam komplet na jemny prasek, ale nikdy jsem ji zatim nezkousel zamenit s klasickou hladkou moukou. Je pomer 1:1? Jediny co jsem na googlu nasel bylo neco o nahrazeni v mnozstvi 30%, ale zminovali se tam o nahrazovani „mouky“ bez zminky hladke, polohrube ci hrube, tak se chci jen ujistit, aby z palacinek nebyly trhance 😂

Zajímavá 0 před 176 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
da ny

To záleží na způsobu použití (na receptu). někdy je náhrada na závadu.
Většinou se část nahrazuje moukou špaldovou.
Vyzkoušejte a uvidíte.
Já pohankovou mouku nepoužívám (nevyhovuje mi chuť, i když, to, že se po ní tloustne,
by mi bylo k užitku).
Na zahuštění polévek/omáček, preferuji ovesné vločky nebo mouku rýžovou.
Palačinka snesou vše, toho bych se vůbec nebála. Pojivem jsou tam především vejce (dávám 3 ks na 300 ml tekutiny).

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Palačinky se dělají i z pohankové mouky.
https://fresh­.iprima.cz/re­cepty/recept-na-vyborne-pohankove-palacinky

V receptu se ovšem nepíše, jestli z doma mleté nebo kupované.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek