Avatar uživatele
Pokročilý

Které druhy masa jsou tvrdé (před konzumací se dlouho vaří) a měkké (krátka doba přípravy).

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Ono také velmi záleží na způsobu přípravy masa (viz např. minutky), neboť zde dochází při stejném masu k výrazným časových rozdílům.

Všeobecně bych ale řekl, že nejtužší maso je hovězí a zvěřina, opakem je pak maso ryb. Maso drůbeží, králičí ap. by pak mohlo být někde mezi tím.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Všeobecně platí, že čím starší zvíře, tím je starší maso z něj, a vyžaduje tedy delší tepelnou úpravu.
Tuhé maso pochází z hovězího dobytka, staršího vepřového, skopového, slepic, kohoutů a ze zvěřiny.
Měkčí maso je telecí, běžné vepřové (z dobytka poráženého po cca 7 měsících chovu), jehněčí,krůtí, kachní, husí.
Z hovězího a vepřového masa se dá rychle připravit tzv. panenka.
U tužšího masa se dá doba jeho přípravy výrazně ovlivnit předchozím marinováním.
Krátká doba přípravy je z masa rybího.


Avatar uživatele
Bronzový

To není jednoduchá otázka na tak malý prostor, který tu je. Kup si dobrou kuchařku, která má obecnou kapitolu o druzích mas. Tam se dozvíš, jak se maso připravuje, za jakých podmínek, atd.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.