Avatar uživatele
Registrovaný

kdy začít péct cukroví jako zázvorky perníčky?

jak dopředu mam upect druhy cukrovi jako zázvorky, linecke, perníčky a nebo radu zajímavého vánočního receptu

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Pokročilý

Recept na perníčky doporučuji

Ingredience:
3 skleničky polohrubé mouky
1 - 2 skleničky cukru
1/2 skleničky oleje
1/2 prášku do pečiva
1 prášek do perníku
1 +1/2 skleničky mléka
1 vanilkový cukr
2 celá vejce
2 lžíce kakaa

čokoládová poleva
kokos na posypání

Příprava:
Do mísy dáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a práškem do perníku. V mléce rozmícháme olej, cukry, kakao, vejce. Vlijeme do mouky a umícháme.
Vymažeme a vysypeme pekáč a nalijeme těsto. Pečeme asi 25 minut, podle trouby.
Vychladlý perník polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.

Péct doporučuji asi měsíc před vánocema.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

já začínám péct vždy po Mikuláši. První dělám perníčky, zázvorky, anýzky, rohlíčky a pracny do formiček. Pak si peču cukroví, které se peče i s nádivkami (medové koláčky,citronovo mandlové tyčky..) a nakonec linecké, které promazávám marmeládou. Krémy plním až těsně před štědrým dnem, stejně jako nepečené druhy, tak 2-3 dny.

Uchovávám v krabicích na terase, tedy v chladu. K zázvorkám a perníčkům přidávám rozkrojené jablko - rada už mé prababičky a dobrá rada ;-)

U těch perníčků hodně záleží na těstě. Některá po upečení změknou už za 10dní, některá o dost později nebo taky vůbec. Chce to odzkoušet ;-)

No a speciální receptík... třeba:

VÁNOČNÍ ŠTOLA
500g polohr.mouky
1 kostka droždí
100g pískového cukru
asi 200ml mléka
100g mandlí 100g proslaz.ovoce
200g rozinek
100ml rumu
1 čl skořice
špetka soli
2 žloutky
125g tuku, nebo másla

Na potření 60g másla, 50g mouč.cukru, 1 vanilk.cukr

-do mouky rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a část vlažného mléka
- umícháme kvásek a necháme kynout
- namočíme si rozinky do rumu (já to delám den předem)
- mandle spaříme a oloupeme, nasekáme nožem (já nechávám celé)
- k vykynutému droždí přidáme žloutky, zbytek mléka, rozehřátý tuk, sůl, skořici a vypracujeme tužší těsto, poprášíme moukou a necháme kynout
- pak ho propracujeme a necháme znovu kynout
- pak přimícháme mandle, rozinky a s rumem, kandované ovoce a zapracujeme do těsta (je toho hodně, ale jde to dobře)
- poté rozdělíme na 2 kusy (kvůli propečení dělám raději dvě menší) a rozválíme na ovály, ty zformujeme do štol (okraj přehneme na střed a přes něj přehneme druhý okraj)
- přendáme na plech, vyložený pečícím papírem a necháme ještě chvíli kynout
- pak vložíme do trouby vyhřáté na 180C a zvolna pečeme asi 35- 40min. (peču horkovzdušně, plynem bych asi volila teplotu 170C) Je lépe se špejlí přesvědčit, zda není uvnitř syrová

- pak na potření rozpustíme máslo a cukry a štolu potíráme tak dlouho ,až se máslo vpije

doba odležení je 2- 3 týdny v chladu, ale vynikající je i hned po upečení.


Avatar uživatele
Pokročilý

tak na začátku prosince a bude to ok, spousta tipů najdeš na www.recepty.cz

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.