Avatar uživatele
Registrovaný

Je i jiná zelenina po rozkrojení po nějaké době také toxická jako cibule?

Před pár lety jsem se dočetla, že cibule se musí jíst jen čerstvá. Prý je to známé. Když je rozkrojená,tak je po 24 hodinách toxická. Když ji naložím s masem, tak to platí asi také, co myslíte? Zajímá mě ještě, jestli se to netýká i jiné zeleniny.:))))) Tyhle trapné otázky mě už nějakou dobu trápí v mé hlavičce.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

pokud vím, tak ne, týká se to jen cibule. Cibule má takovou dobrou vlastnost nasávat do sebe všechno špatné. Což se dá výborně využít k cibulovým zábalům bolavého krku při angíně nebo zábalům prsou při suchém kašli. Má to však i tu negativní stránku, kterou popisujete, tzn. když ji necháte na vzduchu, nasaje do sebe všechno špatné rovněž...

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

30let stojím u plotny a podávám a vařím jídla pro střední vrstvy,dělníky a VIP osoby např.ředitel Metropolitní opery v New Yorku.Nejsem si vědom,že by bylo někomu zle,nebo jinak trpěl. Je obecně známo,že hnilobné procesy poškozují zeleninu i ovoce,ale nevidím to jako dramatickou věc.

Zdroj: život:-)

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Zdraví

Zlatý Drap 1605
Zlatý mosoj 1494
Zlatý marci1 1276
Zlatý hanulka11 1030
Zlatý annas 990
Zlatý gecco 737
Zlatý briketka10 714
Zlatý quentos 713
Zlatý iceT 565
Zlatý arygnoc 499

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.