Avatar uživatele
Pokročilý

Jaké jídlo vaříte, aby splňoval podmínka krátký čas/skvělá pochoutka?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

Třeba hemenex ... to je celkem rychlé a chutné ... vezmeš si k tomu krajíc chleba a jsi plný =)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Krátký čas, tak třeba snaženice, biftek, vajíčka, zel.salát, topinka s vejci..
Málo práce, ale čas je, tak třeba kuře (koleno) s bramborem, pečené dohromady hodně pomalu v troubě ap.


Avatar uživatele

Ted hodne vyuzivam zeleninu ( mam hodne sousedky ) ... obalim platky cukety .. leco ... rizky z hub , smazenice ... fazolove lusky s kostickami speku .... brambory s tvarohm ...
-iv-


Avatar uživatele
Zlatý

Podle mne,za krátký čas,žádná skvělá pochoutka neexistuje.Jedi ně,že někdo považuje za pochoutku,hambáč.


Avatar uživatele
Zlatý

každý máme jiné chutě mě třeba chutná a je to velmi rychlé
špagety s parmazánem a chilli nebo se sušenými rajčaty a bylinkami
nebo kuřecí či krůtí stejk k tomu zelenina

možností je moc ale zase to tak strašně rychlé není - jde také o to ,co je pro tebe krátký čas??????


Avatar uživatele
Zlatý

Kuskus na jakýkoliv způsob - nasladko, naslano, se zeleninou, s masem, jako salát/"rizoto"/nákyp, zapečený...
V podstatě kdekoliv používáš rýži nebo těstoviny, tak můžeš zkusit udělat obměnu s kuskusem. Pochutnáš si úplně stejně, ale ten ušetřený čas znát bude :) Kuskus je hotový za chvilinku a na použití je opravdu univerzální.

Mou radou se radši neřiď, jsem tak trochu gurmánský barbar, asi něco jako Babica v sukních :D Ale já když mám hlad/chuť na něco dobrýho a teplýho do žaludku a nechce se mi stát hodinu u sporáku, dělám si takový mišmaš z ovesných vloček. Vločky jsou zdravý a miluju je, ale nasladko mi moc nechutnají, tak jsem si vymyslela slanou obměnu. Není to žádná vysoká kuchařina, ale mě to opravdu chutná :) Do misky nasypu vločky, zaliju horkou vodou, nechám chvilku "bobtnat". Ještě dokud jsou vločky teplý, přidám trošku másla nebo nechám rozpustit kousíček taveňáku, vrazím tam nakrájenou zeleninu (podle chuti), okořením (podle chuti), posypu petrželkou nebo nastrouhaným tvrdým sýrem... Všechno je vždycky o aktuální improvizaci a stavu zásob v ledničce :)
Úplně stejný postup používám i na svou "fofr polívku" - rozdíl je jen v tom, že na začátku přidám trochu víc té vody. Jídlo je hotový do 10 minut (včetně přípravných prací) a já si náhodou i docela pošušňávám :D


Avatar uživatele
Zlatý

Otázka je, čemu říkáš krátký čas. Třeba uvařit oběd do půl hodiny je drsný termín, ale taky se dá. Řízek s bramborem bych možná dal i za kratší dobu.


Avatar uživatele
Zlatý

Veškerá asijská jídla.


Avatar uživatele
Stříbrný

Recepty pro jeden hrnec.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.