Avatar uživatele
Pokročilý

jaké brusinky na brusinkové sušenky?

když budu dělat brusinkové sušenky, mám dát spíše nějaké nakládané než sušené brusinky? máte kdyžtak nějakou značku?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

brusinkový džem

Doplňuji:
Damiano dobře já myslela džem na namazání
těch sušenek již hotových otázka nebyla dobře
specifikovaná..

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Nejlepší jsou ty doma zavařené. Vzpomínám na nedělní obědy u babičky. Dostávali jsme jich tak pro chuť lžíci na broušených oválných mističkách. To byla pro nás děti lahůdka. Ještě dnes po padesáti letech když si na to vzpomenu se mi zbýhají sliny Brusinky maminka přebrala, orthala zbytky stopiček propláchla a ve šťávě kterou to pustilo nechala s cukrem provařit. Přelilo se do sklínek a ve vroucí vodě sterilizovalo.


Avatar uživatele
Zlatý

Při vší úctě k Briketce a elektrikáři doporučuji zásadně sušené, protože džem do těsta na sušenky nepatří. Bylo by moc lepivé, táhlé, připalovalo by se a brusinky samy by se ti mohly spálit nebo být moc suché a tvrdé.
Kdysi jsem sháněla recept na brusinkové sušenky, protože jsem jednou jedla v Americe u kamaráda fakt vynikající - s třtinovým cukrem, ale ty byly z obchodu, takže tam recepis nešlo "vymámit". Ale našla a vyzkoušela jsem nedávno tento (jen jsem dala půl na půl bílou a celozrnnou mouku, protože mám radši výraznější chuť tmavého pečiva) a vynechala jsem čokoládu. Byly skvělé. Takže brusinky na sušenky - zásadně sušené.:-)
http://blog.babovko.cz/…

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 862
Zlatý annas 766
Zlatý iceT 499
Zlatý marci1 490
Zlatý gecco 436
Zlatý briketka10 424
Zlatý quentos 411
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 352

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.