Avatar uživatele
Zlatý

Jak udělat aby byl guláš červený s okama?

Jak mám udělat, aby byl guláš takový ten pravý černo-červený s mastnýma okama? Už jsem tam dal olej, cibuli, maso, gulášové koření i kečup a papriku a stále se mi zdá, že je spíš béžově hnědý než červený. Jak to mám udělat? Mám na mysli takový ten pravý maďarský guláš. Děkuji všem.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

+paprika- přismahnout+paprika- přismahnout. Taky záleží na tom,jak hodně jste osmažil cibuli a kolik jste jí tam dal...dobrou chuť

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Místo kečupu bych použila rajčatový protlak,ale myslím že kečupem se nic nezkazí.Taky bych tam přidala majoránku a česnek.Na zahuštění nepoužívej Miroslave mouku,ale nastrouhej chlebovou kůrku.


Avatar uživatele
Bronzový

Ja nezahustuju,treny cesnek a hodne i majoranky a varit na sadle,ne na oleji.


Avatar uživatele
Registrovaný

Cibile musí mít tmavou barvu,pak vložte maso,osolit opepřit a co nejdéle opékat na cibul.základě.Přidejte protlak nebo kučup,znovu orestujte(opečte)přidejte papriku,jen velmi krátce opéci a zalít vodou.Když budete dlouho opékat papriku.Paprika zhořkne.Mastná oka se udělají,když guláš dostatečně po zahuštění provaříte.Tuk vystoupí na povrh.(nejméně 30min)


Avatar uživatele
Bronzový

Nedal jste tam málo papriky, že máte světlou barvu?


Avatar uživatele
Bronzový

Pro Kropítko - blbost: když přismahneš papriku, tak ti zhořkne. Osmahnout cibuli do tmava, po přidání papriky rychle zamíchat a zalít vývarem.


Avatar uživatele
Registrovaný

Podle barvý smažene cibule poznaš odstin..čim tmavši cibule tim gulaš bude tmavši.Mad´arsky je palivejši,snese i špetku feferonky,barvu da paprika červena..ale skoro ke konci abychom nezhořkla.Ketčup do jakeho koliv gulaše nepatři ale když jseš v koncich tak dotahni to protlakem.Oka udelá jen olej a právý vyvar..nebo bujonove vepřove kostky...Jsem jako Babica na Nove..když Vám chybi citron přidejte cibule...ha.ha...Hlavne nebat se skoro černe cibule...


Avatar uživatele
Registrovaný

Nejlépe je dát stejně cibule jako masa.Cibuli nechat osmahnout,když je trochu tmavá dát maso a přidat papriku červenou ,maso necháme pustit šťávu a pak teprve podlijeme.Maso dusíme a podlíváme,ale opatrně až je měkké.Dobrou chuť až zahustíte tak dejte trochu majoránky,ale už nevařit!!!

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.