Avatar uživatele
Pokročilý

Jak správně udělat karamel?

Jak mám správně udělat karemel? Vždycky mi moc zčerná, připálí se a nejde dolů z nádobí.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Zkus vzít větší hrnec do kterého naliješ vodu a dáš menší hrnec z cukrem,nemělo by se to pak připálit.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Já jsem pouze zahřívala cukr do rozpuštění. Je opravdu potřeba si dát pozor na připálení. Hodně nízkou teplotu nebo vodní lázeň.

Přikládám pár receptů.

http://www.labuznik.com/…

http://www.recepty.cz/…

http://www.vonavakuchyne.cz/…

http://www.ceskahospodynka.cz/…


Avatar uživatele
Bronzový

Musím říct, že i mně se nikdy pořádně nepovedl. Skoro pokaždé jsem se navíc při tom popálila. :-(
Jen jednou se nam povedl, včas (než karamel zčerná) jsme po kapkách nalili tekutý karamel na pečící papír a nechali ztuhnout...
Ale stejně je lepší koupit si karamelové bombony v obchodě. :-(


Avatar uživatele
Pokročilý

Nejlepší karamel je , když necháte v v hrnci vařit několik hodin plechovku zahuštěného slazeného mléka - salka. Vznikne předně ten úžasný druh karamelu, který se krásně táhne, má hnědou barvu a jemnou chuť.
Bohužel nevím přesně jak dluho se to má vařit.


Avatar uživatele
Registrovaný

souhlasím s HOMEREM!

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 610
Zlatý Drap 579
Zlatý iceT 410
Stříbrný elektrikář 393
Zlatý Damiana 318
Zlatý quentos 305
Zlatý www 288
Zlatý panenka 284
Zlatý dědapetr 283

Zobrazit celkový žebříček

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.