Avatar uživatele
Pokročilý

Jak správně udělat karamel?

Jak mám správně udělat karemel? Vždycky mi moc zčerná, připálí se a nejde dolů z nádobí.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Zkus vzít větší hrnec do kterého naliješ vodu a dáš menší hrnec z cukrem,nemělo by se to pak připálit.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Já jsem pouze zahřívala cukr do rozpuštění. Je opravdu potřeba si dát pozor na připálení. Hodně nízkou teplotu nebo vodní lázeň.

Přikládám pár receptů.

http://www.labuznik.com/…

http://www.recepty.cz/…

http://www.vonavakuchyne.cz/…

http://www.ceskahospodynka.cz/…


Avatar uživatele
Bronzový

Musím říct, že i mně se nikdy pořádně nepovedl. Skoro pokaždé jsem se navíc při tom popálila. :-(
Jen jednou se nam povedl, včas (než karamel zčerná) jsme po kapkách nalili tekutý karamel na pečící papír a nechali ztuhnout...
Ale stejně je lepší koupit si karamelové bombony v obchodě. :-(


Avatar uživatele
Pokročilý

Nejlepší karamel je , když necháte v v hrnci vařit několik hodin plechovku zahuštěného slazeného mléka - salka. Vznikne předně ten úžasný druh karamelu, který se krásně táhne, má hnědou barvu a jemnou chuť.
Bohužel nevím přesně jak dluho se to má vařit.


Avatar uživatele
Registrovaný

souhlasím s HOMEREM!

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.