Avatar uživatele
Pokročilý

Jak si zvyknout na vysokou teplotu?

Jako sklari.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

skláři nevím, ale u vysokých pecí se to za komunisty řešilo chlazeným pivem 8° ;q

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Otužováním. To je také otužování.
BTW. Pivo bylo sedmistupňové.


Avatar uživatele
Pokročilý

Prostě si zvyknout


Avatar uživatele
Zlatý

Kdysi jsem brigádně foukal sklo do forem - vono to horko nejni tak hrozný - pokud na taveninu šaháš píšťalou a ne rukou...
;-)))

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Pokročilý

lejdy.můn

Mosoji, taky díky - za opravu. Já dědu prakticky nepamatuju, takže tohle znám jen zprostředkovaně z vyprávění. A jestli se pila sedmička nebo osmička, až tak hluboko do detailů ty rodinný historky nezachází. Tímto ti vyslovuji veliké díky za rozšíření obzorů ;-)

Avatar uživatele
Pokročilý

lejdy.můn

A gecco: je docela rozdíl být ve sklárně na brigádě a dělat tam dlouhodbě. A vůbec nejde o to, čím šaháš na taveninu, ale jak nedýchatelně horkej vzduch tam je. Kapišto? ;-)

Avatar uživatele
Pokročilý

lejdy.můn

Zjentku, to pivko platilo i u sklářů - můj děda byl sklář a z vyprávění vím, že na doplnění tekutin a hlavně samozřejmě minerálů, tu lahvinku opravdu povolenou měli. Snad že ji prý dokonce i fasovali, ale v jakým množství, to už nemám tucha. Asi v míře rozumné a přiměřené pracovním podmínkám,...ale co si budeme říkat: z té osmičky se stejně moc vožrat nedalo. ;-)

Avatar uživatele
Zlatý

zjentek

na NHKG to chlapi denně fasovali po basách ..když se honil plán a roboši jeli na tři směny ;q

Avatar uživatele
Pokročilý

lejdy.můn

A myslíš, že to tam takhle funguje i dneska? Načisto by mě to zajímalo - asi by to byl jediný provoz, kde se za pití v pracovní době neletí (nepočítám-li vyvolené kruhy politiků, managementu atd, že... ;-)
Každopádně díky moc za doplnění :-)

Avatar uživatele
Zlatý

zjentek

nevím ..ale jedinej provoz s podobným pravidlem to asi nebyl. Vím, že zaměstnanci v mrazírenskejch boxech měli krom teplotních přestávek povolenej i nějakej tvrdej alkohol- byla to minimální množství v určitejch časovejch intervalech

 

Zajímavé otázky v kategorii Zdraví

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Zdraví

Zlatý Drap 1609
Zlatý mosoj 1495
Zlatý marci1 1281
Zlatý hanulka11 1030
Zlatý annas 991
Zlatý gecco 737
Zlatý briketka10 715
Zlatý quentos 714
Zlatý iceT 566
Zlatý arygnoc 499

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.