Avatar uživatele
EliškaG

jak připravit melounovou pochoutku

máme rádi meloun a rád bych se zeptal jak ho nachystat nějak zvláštně. S někým kořením třeba nebo bilinkami. Když ho vykrájím a nakrájím na kostky tak jak ho nějak ozvláštnit díky
Doplňuji:
prosím o NEALKO dík 🙂

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3970 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Já připravuji jednoduchou letní osvěžující svačinku. Vodní meloun vypeckuji, nakrájím na kostičky, vychladím a potom v miskách ozdobím kopcem sladké šlehačky a strouhanou čokoládou.
Doplňuji:
čokoládu uznávám jen hořkou,kvalitní…

Upravil/a: anonym

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

http://www.pro­zeny.cz/recep­ty/recepty-a-vareni/predkrmy-a-prilohy/14729-melounove-osvezeni-6-nej-receptu-fg
http://www.no­vinky.cz/zena/zdra­vi/203204-dobrutky-z-melounu-osvezi-i-potesi-chutove-poharky.html
http://prostre­no.bety.cz/re­cepty/1194/Sa­lat-s-melounem

stačí?

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit


Avatar uživatele
Damiana

Předpokládám, že v těchto parnech (konečně 🙂, máš na mysli červený, vodní meloun.
Ten si docela dobře rozumí s čerstvou meduňkou nebo s mátou. Je dobrý hodně vychlazený, nakrájený na kostky, zakápnutý grenadinou a posypaný těmito bylinkami. Skvěle ho doplní i sorbet z manga. Mám jo ráda i v kombinaci s ananasem nebo vykrájeným grepem.
V létě dělám melounové kostky. Je to hodně osvěžující a dost dobré. Pevný vodní meloun bez pecek nakrájíš na kostky a obalíš je lehce v moučkovém cukru (ještě lepší je Glukopur). Dáš na tácek a necháš rychle a dobře zamrazit – aby se kostky neslepily. Je to moc osvěžující, před podáváním prokapeš trochou citrónové šťávy. Dělám to ale i bez cukru, když je meloun sladší a to je také velká pochoutka.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
badisko

injekcni stikacka …1L vodky napichat do melounu nechat odlezet a tradaaaa opice je hned za dverma …:D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Co takhle udělat směs z vodního a cukrových melounů? S žádnými bylinkami mi to nijak neladí. Meloun má svou specifickou chuť, kterou žádná bylinka nedoladí, a něčím se snažit ji potlačit nemá smysl. Popřípadě bych ještě byla ochotná použít hroznové víno (ale vypeckované).

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
briketka10

přidávám se pozdě, ale já si ho vždy
sypu chili kořením, aby měl říz :D

před 3969 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek