Avatar uživatele
Registrovaný

Jak naložit sele na gril?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Tak já bych to dělala jednodušeji,,,na cca 4-5 dní naložit do vody se solí a dát do chladna,no a pak pokračovat podle zvyku a chuti,já bych použila jen sůl,česnek,pepř,vodu,pivo. Ze začátku zabalit do alobalu,ten pak tak po dvou hodinkách sundat a točit a točit,až bude kůžička akorát,pak už jen odřezávat....žádné grilovací koření bych tam necpala,dle mého,jen pokazí tu správnou chuť.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Naložení selete

Základem láku je česnek a sůl rozmíchaná v převařené vodě.Pro opravdové labužníky doporučuji vodu nahradit vývarem z kořenové zeleniny.
Studený lák plníme do velké injekční stříkačky, opatřené silnou jehlou a napícháme svalovinu. Platí že čím vyšší sval, tím větší počet vpichů. Koncentrace soli v láku je stejná jako při nakládání masa na uzení tj. 2dk na 1kg masa. Břišní dutinu a celé sele potřeme směsí česneku a soli. Potom ho zabalíme do čistého ubrusu a uložíme do nádoby nebo vaničky. Takto připravené sele zalejeme zbytkem láku a převařenou vodou. Nádobu umístíme asi na 5 dnů do chladné místnosti nebo přímo do chladírny. Pokud tuto možnost nemáme,vystačíme i s místností o teplotě do 20 C. Tím se doba naložení zkrátí na 3-4 dny

Zdroj: http://vareni.dama.cz/recept.p hp?d=2311


Avatar uživatele
Bronzový

na sele bych vodu nepoužíval,
nejlepší základ je draselná,neboli řeznická sůl,a česnek ne sele také vynechte,prostě posolit ,klavně do dutiny břišní,nakořenit,doporučuji směs na giros,ta kvalitní se prodává ve větším balení a promazat olejem,dát do větší nádoby stačí třeba jen 24 hodiny na proležení,ale co 2 hodky otáčet,no a tu šťávu co zůstane v hrnci,rozředit pivem,máloalkoholickým,na potírání
a obrovská lahodka je sele natřít medem,ale to pak opatrně s pečením,
a poslední rada,SELE je do 10 kg živé váhy 11 kilo to už je prase.
upekl jsem už takto no už skoro třicet selat
akdysi jsem měl známého v restauraci a tem mi sele předpekl v konvertomatě,
přeju všem dobrou chuť


Avatar uživatele
Bronzový

Delate mi chute,jeste,ze jsem dnes udil,tak mam alespon kousek zebra, bucek a syr.
Mj.,ja zase cesnek uprednostuji a davam ho skoro do vseho,myslim,ze nikdy neni na skodu.
Samozrejme vsem tez D O B R O U C H U T .


Avatar uživatele
Stříbrný

Očištěné sele řádně osolíme,hlavně uvnitř,načesnekujeme drceným čenekem a posypeme grilovací směsí.Je možné koupit větší balení.Z česneku ,soli a oleje můžeme též udělat směs,kterou silnou jehlou a stříkačkou vpravujeme pod kůži.Nejlépe je, obě metody kombinovat.Potom sele zabalíme do alobalu a necháme 48 hodin ležet v chladu.Připravíme si gril a to tak,abychom vytvořili vrstvu žhnoucího popele,nesmí hořet a několik hodin grilujeme.Lépe víc,než míň. Asi8-9h,podle velikosti selete.Alobal po této době sundáme a grilujeme" na barvu."Ouška necháme ještě zabalená i čumáček.Stejnou směsí,kterou jsme použili na naložení selete,nyní sele potíráme.Staráme se o to, aby se zmírnil žár grilu a neobjevovaly se plameny.Směs rozmícháme v oleji,nikoli ve vodě!!!Dobrou chuť.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.