Avatar uživatele
arachis

Jak máte rádi upravenou kačenu?

Já už roky kačenu čtvrtím jako kuře a posypávám gyrosem a grilovacím kořením a přidám do pekáče dvě rozpůlená jablka. Nedávno jsem jedla kačenu jen se solí a kmínem a už mi vůbec nechutnala.Jak jste na tom Vy? Držíte se zažité klasiky sůl a kmín nebo taky inovujete. A nemusí to být jen kačena,třeba i něco jiného. Např.Chleba místo housek do knedlíků a pod. To jsem si teď vymyslela jen pro lepší pochopení mé otázky.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? briketka10, gecco před 3067 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Dělám kachnu klasiku, ale mírně upravenou

  • slušně osolím a okmínuju, dovnitř trochu tymiánu
  • jen opravdu lehounce podleju (ať se nepřilepí)
  • peču cca 10 hodin na cca 80°C, přes noc (není potřeba kontrolovat)
  • cca 2 hodiny před konzumací seberu vytavený tuk
  • potřu medem, do výpeku přidám ještě pár snítek tymiánu
  • peču cca hodinuapůl tak na 150°C, semotamo polévám výpekem
  • poslední půlhodinu na cca 200°C

Podávám nejraději s čerstvým chlebem na prkénku, ale je možné i ´knedlozelo´.
😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
briketka10

Mám ji ráda se zelím a knedlíkem musí být pěkně
okmínovaná a osolená, ale sama ji nepeču nemám,
tak velkou troubu. tak ji peče moje sestra, nebo na
Moravě naše teta v Brně a ta je skvostná dvojí zelí
a ty nadýchaný knedle :DD
Jo a kůžičku musí mít propečenou tu mám moc ráda.

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Lamalam

Dělám klasiku – sůl, kmín, dovnitř jablko. Podávám s bramborovým knedlíkem a červeným zelím. Grilovacím kořením bych kachnu asi nekazila.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Já na kachnu používám jen kmín sůl,popř.potřu medem.
Dovnitř vkládám jablka.
Mám ji rád jak s chlebem,tak s kledlíkama.
Určitě nepeču kačenu tolik hodin jako Gecco,to už jí mám dávno v sobě a v poklidu popíjím pivečko.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Martinuss

uplně oholenou :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

kačenu I. umytou, voňavou, vyholenou
kačenu II. umytou, osolenou, okmínovanou. červ.zelí, br.knedlík

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
da ny

Grilovacím kořením či gyrosem bych kachnu ani já nekazila. ;)

před 3066 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

Do knedlíků přidávám rohlíky či housky.
Chleba jsem nikoho neviděla do nich
přidával.

před 3066 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek