Avatar uživatele
Pokročilý

Jak máte rádi upravenou kačenu?

Já už roky kačenu čtvrtím jako kuře a posypávám gyrosem a grilovacím kořením a přidám do pekáče dvě rozpůlená jablka. Nedávno jsem jedla kačenu jen se solí a kmínem a už mi vůbec nechutnala.Jak jste na tom Vy? Držíte se zažité klasiky sůl a kmín nebo taky inovujete. A nemusí to být jen kačena,třeba i něco jiného. Např.Chleba místo housek do knedlíků a pod. To jsem si teď vymyslela jen pro lepší pochopení mé otázky.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Dělám kachnu klasiku, ale mírně upravenou
- slušně osolím a okmínuju, dovnitř trochu tymiánu
- jen opravdu lehounce podleju (ať se nepřilepí)
- peču cca 10 hodin na cca 80°C, přes noc (není potřeba kontrolovat)
- cca 2 hodiny před konzumací seberu vytavený tuk
- potřu medem, do výpeku přidám ještě pár snítek tymiánu
- peču cca hodinuapůl tak na 150°C, semotamo polévám výpekem
- poslední půlhodinu na cca 200°C
Podávám nejraději s čerstvým chlebem na prkénku, ale je možné i ´knedlozelo´.
;-)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Mám ji ráda se zelím a knedlíkem musí být pěkně
okmínovaná a osolená, ale sama ji nepeču nemám,
tak velkou troubu. tak ji peče moje sestra, nebo na
Moravě naše teta v Brně a ta je skvostná dvojí zelí
a ty nadýchaný knedle :DD
Jo a kůžičku musí mít propečenou tu mám moc ráda.


Avatar uživatele
Zlatý

Dělám klasiku - sůl, kmín, dovnitř jablko. Podávám s bramborovým knedlíkem a červeným zelím. Grilovacím kořením bych kachnu asi nekazila.


Avatar uživatele

Já na kachnu používám jen kmín sůl,popř.potřu medem.
Dovnitř vkládám jablka.
Mám ji rád jak s chlebem,tak s kledlíkama.
Určitě nepeču kačenu tolik hodin jako Gecco,to už jí mám dávno v sobě a v poklidu popíjím pivečko.


Avatar uživatele
Pokročilý

uplně oholenou :)


Avatar uživatele

kačenu I. umytou, voňavou, vyholenou
kačenu II. umytou, osolenou, okmínovanou. červ.zelí, br.knedlík

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Bronzový

da ny

Grilovacím kořením či gyrosem bych kachnu ani já nekazila. ;)

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

Do knedlíků přidávám rohlíky či housky.
Chleba jsem nikoho neviděla do nich
přidával.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.