Avatar uživatele
Zlatý

Jak dlouho vařit klobásu, aby byla fajna?

..třeba ostravsku.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Tak dlouho, dokud vydržíš čekat a nesníst ji. :-)) Řekla bych tak 10-15 minut.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Klobása se nevaří, ale prohřívá. Ideálně v teplotě 80 °C po dobu 15-20 minut a nejlépe, když vnitřní teplota dosáhne 72-75 °C.


Avatar uživatele

fajnou Ostravskou klobásu už jsem dlouho neměl. jinak stačí klobása prohřát tak aby byla i uvnitř horká. viděl bych to tak na deset minut


Avatar uživatele
Zlatý

Ideální je cca 10 minut


Avatar uživatele
Bronzový

Já mám klobásy v mražáku.
Ty vařím 15-20 minut. Přesně jak píše Marci - jak dlouho vydržím :D


Avatar uživatele

Klobásu nesmíš vařit,jen lehounce koupat pod bodem varu,nebo ji lépe opéci na tuku.


Avatar uživatele
Pokročilý

To nevím,jím je syrové,max.přihřáte v mikrovlnce na 30 sec.Ale nějak ze školy si pamatuji,že párky se jen ohřejí do varu a vypnout a klobáska se má provařit. Takže asi jak kterou,jestli je to takový ten jemný šrot, klidně 5 minut, jestli je to klobáska typu Dunajské(Čabajky),tak klidně 20 min.


Avatar uživatele
Stříbrný

Mám zažitý přesný opak toho, co tu někteří tvrdí. Klobása by se měla povařit, párek stačí ohřát. Je to proto, že párky při výrobě již procházejí tepelnou úpravou, kdežto klobásy ne - uzení není považováno za dostatečnou tepelnou úpravu ekvivalentní varu, spíše je to úprava konzervační, nehledě k tomu, že u většiny průmyslově vyráběných klobás ani k dostatečnému uzení nedochází, jen k takovému nějakému "aby se neřeklo" plus kombinace s chemikáliemi ("umělý kouř"). To už radši tu klobásku pojím úplně studenou, i když to je zdravotně ještě nebezpečnější než nepovařená.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

Jugare, co to píšeš o opékání, když se tazatel ptal "pouze" o vaření?!

Avatar uživatele

anonym

Protože on taky neumí vařit jako ty a pečení je radost.

Avatar uživatele
Zlatý

annas

Ad Jugar, pečení je radost, hera je pečení.
----
Jak se koupe klobása? Poradíš? :-))

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

annas, možná tu klobásku vysvlékne ze střívka a koupe ji nahou. Pokud ji opéká na tuku, nenapsal jakém, ale jak ho znám, lůj by měl přednost.

Avatar uživatele

anonym

Na komářím tuku je nejlepší.

Avatar uživatele

anonym

Opravuji,na komářím sádle je nejlepší.

Avatar uživatele
Zlatý

barbakan

Opravovat se nemusíš, já tě chápu.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.