Avatar uživatele
Bronzový

Jáhly, proč je začít vařit ve studené vodě a spařit je?

Na sáčku píší že se dají do síta, přelijí vroucí vodou (spaří se) a následně se vaří ve studené vodě. Tak mi to přijde zbytečně zdlouhavé a komplikované. Proč neuvařit vodu ve varné konvici a nezalít jáhly + vařit?
--
Někde se píše o odstranění hořkosti v důsledku žluknutí ale nevím jaké procento jáhel opravdu je hořké, já to snad nezažil.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Jáhly vařím často na snídaní. Spařuji je ale nejméně 2x, pak dám do studené vody 1 : 2-3 (záleží na stáří), osolím, přídám kapku oleje a bez míchání vařím asi 15 minut. Jáhly lépe do sebe vstřebávají studenou vodu.

Jáhly maji vysoký obsah tuku, ten po delší době žlukne - hořkne. Hořkost a obilná pachuť se odstraní jejich spařením.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Po přebrání a před vlastní úpravou je vhodné jáhly propláchnout a několikrát spařit horkou vodou, aby se zbavily nahořklé a natrpklé chuti. Ta nevzniká žluknutím, je to jejich přirozená chuť. Vaří se pozvolna, zřejmě proto, aby se provařily rovnoměrně, nelepily se a netvořily hrudky.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.