Avatar uživatele
Bronzový

Dršťková polévka z bedly

Ital v kuchyni měl jako hosta Polreicha a ten vařil dršťkovku z bedly jedlé.Nestihl prosím někdo si to napsat?Nějak mi nejde najít to na webu.Děkuji
Doplňuji:
Zkusím to podle receptu,moc děkuji.A Jirii pokud se nebojíš ochutnávat co jsem tam dala,jsi vítán.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

také ji děláme z různých hub -z masáků, václavek - nakrájíme na proužky - povaříme ve vodě s masoxem a pak udělám základ na cibuli s paprikou zahustím moukou - klasicky dovařím -jako když dělám v drštěk . Na konci vložím povařené držky z hub okořením a hotovo a můžeš jít ke stolu

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

myslím že to je jedno jaké houby do toho dáš. :-)
Doplňuji:
já pak ochutnám:-)

Zdroj: http://www.toprecepty.cz/recep t/39-drstkova-polevka-z-hub/


Avatar uživatele
Zlatý

Tady by se to nedalo najít?

Zdroj: http://prima.stream.cz/s-itale m-v-kuchyni/


Avatar uživatele
Zlatý

Já dělám houbovou dršťkovku z masáků, z bedel a z kotrče. Na zpěněnou cibulku hladkou mouku, míchat do růžova, zalít studenou vodou,promíchat na kaši + další voda, do toho nakrájené houby, papriku a koření dle volby a když se začne vařit, přidat kostku masoxu. Jedině u václavek je nutné houby předem vařit cca 2O min. a procedit, ostatní houby rovnou. Suwa


Avatar uživatele
Zlatý

60 dg bedly (může být i více),1 velká cibule,3 PL hladké mouky,10 dg sádla,1,5 litru masového vývaru,paprika sladká, paprika pálivá,majoránka,libeček,kmín drcený,pepř,česnek (asi 4–5 stroužků),sůl,polévkové koření,zelená petrželka.

Postup

Na rozpuštěné sádlo dáme jemně nakrájenou cibuli a osmažíme ji do zlatova, zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání chvíli smažíme. Připravíme si k ruce vývar a do cibulové jíšky vsypeme papriku (já dávám v téhle fázi pouze sladkou,ale uzenou,a hodně téměř celý pytlík), lehce zamícháme do jíšky a rychle zalijeme vývarem. Potom přidáme bedlu nakrájenou na nudle, ostatní koření včetně rozetřeného česneku – množství musí každý podle sebe a své rodiny, kromě polévkového. Mírným varem za častého míchání dospějeme k polévce, která se tváří jako dršťková, avšak není. Abychom si ušetřili dlouhé míchání, můžeme si bedly předvařit vedle v menším množství vody a přidat je do vývaru již uvařené s vodou, ve které se vařily.
Dochutíme polévkovým kořením, přidáme nasekanou petrželku a podáváme. Tuto dršťkovou Vám neodmítnou ani vegetariáni za předpokladu, že místo sádla použijete olej a místo masového vývaru zeleninový nebo jen vodu.
Recept používám léta,je to ňamka.Zkoušel jsem použít i jiné houby, např. , václavky, kotrče, hlívu(musí se déle vařit),a je to pořád dobrota.
Je převzatý a upravený.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.