Avatar uživatele
Zlatý

Dáváte přednost bůčku nebo vepř. panence?

Doplňuji:
Ty palečky dávám i těm, kteří hlasovali pro panenku, ze solidarity. Já chci vidět každého názor bez rozdílu pohlaví . :-)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Hlasujte v anketě

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

bůček

Doplňuji:
Jsem pro bůček,udělám z toho vícero jídel.Knedlo zelo,segedín,s králíkem v kombinaci se zelím atd.
Panenka je taky dobrá,ale jen medajlonky,či chuťovku,prostě nemá takovou štávu jako kus flákoty bůčkový.ˇ
O zdravé stravě nemluvím.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

panenka

Po bůčku bych se poblila, už jen jeden jediný pohled na bůček by mi stačil abych neměla 2 dny chuť k jídlu, fuj...:DDD


Avatar uživatele
Bronzový

okénko pro ty, co ho vyžadují

z bůčku neudělám minutku a k panence není zelí moc košer >>> já su pro rovnoprávnost a žádnou diskriminaci...


Avatar uživatele
Zlatý

bůček

Jistě že bůčku. Nelze sice srovnávat nesrovnatelné, ale pokud posoudím všechny aspekty, tak vyhrává bůček


Avatar uživatele
Zlatý

panenka

Ale domácí uzenej bůček,to je lahůdka!


Avatar uživatele
Bronzový

bůček


Avatar uživatele
Bronzový

bůček

Samozřejmě bůček i když teková bůčková roládka plněná panenkou,řádně načesnekovaná a nakořeněná ze smetanovou bramborovou kaší a rajčatovým salátkem z rajčat ze zahrádky není také k zahození..... dobrou chuť
Doplňuji:
samozřejmě upečená dozlatova


Avatar uživatele
Zlatý

bůček

jednoznačně,vím co je dobré:-)


Avatar uživatele
Zlatý

bůček

Rozhodně bůčku...
;-)
Udělám z ně lecjakou dobrotu.
Panenka? - dobře naložená je taky dobrá (medailonky, stejčíky, copánek), ale ten bůčkový potenciál nemá...


Avatar uživatele
Zlatý

panenka

Je to nejlepší vepřové maso. :-))


Avatar uživatele
Bronzový

panenka


Avatar uživatele
Stříbrný

bůček


Avatar uživatele
Bronzový

okénko pro ty, co ho vyžadují

Pochutnám si na bůčku i na panence.
Bůček libový či prorostlý (uzený), za tepla i za studena nabízí širokou škálu možností a úprav - se zelím, plněný, nakládaný, řízek, holandský řízek, Segedínský guláš aj.


Avatar uživatele

okénko pro ty, co ho vyžadují

Doplňuji:
Nevím,neznám bůček sni panenku,dám si čínskou polívku.


Avatar uživatele
Stříbrný

panenka

Trváním na dojídání ve mně v mládí vypěstovali averzi k čemukoli z masa co není pouze čistý sval. Takže bůček je u mně použitelný jen na to, aby na pekáči té panence dal trochu šmrnc, případně do karbanátků, kde se jeho nedostatky schovaj....


Avatar uživatele
Bronzový

panenka

panenka a pepřová omáčka... to je mňamka :)


Avatar uživatele
Pokročilý

bůček


Avatar uživatele
Registrovaný

bůček

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

gecco

McMerkurion -> Minutka z bůčku
- ukrojíš flák bůčku cca jak vysoký, tak široký (´hranol´)
- nařízneš kůži napříč (neprořízneš), asi tak po centimetrech
- nakrájíš jej podélně na třetiny tak, aby na jednom konci držel pohromadě, zbytek aby tvořil 9 ´pramenů´ (nebo na čtvrtiny - 16 pramenů, pětiny - 25 pramenů...)
- necháš marinovat - dle chuti (já dávám česnek a sůl), jak dlouho to lze
- vyndáš z marinády, necháš okapat (oschnout)
- z pramenů upleteš ´vánočku´ a dáš do trouby prohřát na cca 150 - 180 °C (půl hodiny?)
- na steakové pánvi oprančíš (250°C) ze všech stran (začneš kůží, skončíš kůží)
- podáváš na prkénku (nebo předehřátém talíři), ostrý nůž (dranžírák) k tomu
- příloha - kysané zelí, nastrouhaný křen, jalapeňo, hořčice, klidně i grilovaná panenka (suché maso k prorostlému, to je dobrota) ;-), pro ´slabší´ povahy dobrej chleba
Ručím za to, že od stolu (prkénka, talíře) nikdo nevstane ani při povodni...
;-))

Avatar uživatele
Bronzový

Mc Merkurion

ano,všechno jde,ale ne srovnávat hrušky s jabkama,každej kus masa je svůj a chce svý,minutka je za minutku hotová,flák masa na pánev,kořením to jen huntuješ,a pak šup na talíř >>> prostě jsem na obojí...

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 842
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.