Většina laktózy se rozštěpí na glukózu a galaktózu Má to na svědomí enzym laktáza, který produkují jogurtové kultury.
0 Nominace Nahlásit |
K Lamalam bych ještě dodal, že proces fermentace se nezastaví v rozštěpení laktózy na jednodušší cukry, ale (jak praví tetka Wiki) pokračuje přeměnou velké části laktózy na kyselinu mléčnou a další látky jako jsou těkavé mastné kyseliny, acetaldehyd, CO2, etanol. Pokles pH daný kyselinou mléčnou způsobí vysrážení mléčných bílkovin.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3280 | |
annas | 2023 | |
marci1 | 1996 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1777 | |
da ny | 1217 | |
zjentek | 1156 | |
hanulka11 | 1028 | |
quentos | 945 | |
elkon | 857 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |