Avatar uživatele
Bronzový

Chci udělat okurky rychlokvašky.Receptů jsem na vyhledávači našel velké kvantum,ale jde mio tuto ingredienci-OCET.

V některých receptech ocet ano v některých ne.Kvašení prý podporuje neopraný vinný a višňový list,ocet prý kvašení ničí.Jaké máte zkušenosti? PORAĎTE.Díky.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Nemýt okurky? Naložit je s prachem či blátem?

Já je namočím na několik hodin do čisté vody, odrhnu jemným kartáčkem, uříznu špičky na obou stranách, propíchám vidličkou a skládám do kameninového hrnce nebo čtyřlitrové zavařovací sklenice. Důležitý je správný poměr soli na litr vody. Prokládám je koprem, višnovým, vinným listem. Může se přidat i česnek. Kůrku nedávám. Okurky vev nádobě natlačím a zatížím je. Nechám v teple. Asi po týdnu se dají konzumovat.

Jde o mléčné kvašení, takže ocet se nedává - to by už nebyly kvašáky.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Já do kvašáku ocet flodure nedávám vůbec.


Avatar uživatele
Bronzový

Do kvašáků dáváme višnˇový,křenový a vinný list.Pak kopr,sůl a to hodně a kůrky,nebo kousky tvrdého chleba,který podporuje kvašení.Jeden kamarád tam dává všechno stejně,jen přidává rychlosůl místo obyčejné a tvrdí,že jsou ještě rychleji.Ocet ale nedáváme.Okurky se nemyjou a dokonce se do nich dělají dírky,aby to šlo rychleji.Víc nevím a tak nepovím.


Avatar uživatele
Bronzový

Brr , ocet?? To snad ne! Probíhá tam úplně jiný druh kvašení, s octem by se to asi zvrhlo někam jinam.PS: kůrky chleba jsou dobré ale stačí i lžička cukru.Jinak díky za nápad, ráno jdu na ně !!Na rychlokvašky,pochopitelně.


Avatar uživatele
Pokročilý

V rychlokvaškách probíhá mléčné kvašení ocet se do nich přidávat nemusí.


Avatar uživatele
Stříbrný

Ocet nedávejte.Ale jak bylo řečeno listy,chleba ap. Chcete rychlokvašky,ne nakládané okurky.Úspěch přeje Michal.

Zdroj: 30let života v kuchyni


Avatar uživatele
Stříbrný

Rychlokvašky mají krátkou dobu spotřeby.Po nějakém čase se začnou kalit, a chytat křís.Pro delší uchování je jde sterizovat.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.