Avatar uživatele
Zlatý

Chce se Vám malinko experimentovat?

VAŘENÍ BRAMBOR V ZAVAŘOVACÍ SKLENICI SE ŠROUBOVACÍM UZÁVĚREM O OBSAHU 0,7L.

BRAMBORY OLOUPEŠ, NAKRÁJÍŠ A DO SKLENICE DÁŠ CCA 1 POLÉVKOVOU LŽÍCI VODY, 1 KÁVOVOU LŽIČKU SOLI, KMÍN PODLE CHUTI A SAMOZŘEJMĚ BRAMBORY.
ZAŠROUBUJEŠ VÍČKO, ZATŘESEŠ SE SKLENICÍ, DÁŠ DO MIKR.TROUBY VAŘIT NA 8 MINUT.
JSOU HODNOTNÉ, NEVYMOČENÉ MINERÁLY A STOPOVÉ PRVKY A NAVÍC CHUTNĚJŠÍ.
SKLENICE STAČÍ PRO DVĚ VYDATNÉ PORCE PODLE VELIKOSTI KOUSKŮ.
ŽE JE UZÁVĚR KOVOVÝ NEVADÍ, PROTOŽE JE Z HLINÍKU. NIC SE NESTANE!
UŠETŘÍ SE TÍM NEJEN ČAS, ALE I ENERGII.

Dnes si manželka podle receptu připravila poloviční dávku a fakt to funguje. Brambory nakrájela na menší rovnoměrné kousky, mrskla je do omnie 0,35, zašroubovla víčko a při nejvyšším výkonu 4,5 minuty nechala pracovat mikrovlnku. Nic nebouchlo a vše opravdu bylo tak, jak má být!




Doplňuji:
Sůwo vřelé díky nejen za recepty, ale hlavně za úlevu, že moje rada může zapříčinit až zranění i hodně obezřetných majitelů svých domácností. Zde máme jednoznačný důkaz, že to opravdu funguje.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Zlatý

Sice při vaření experimentuji neustále, toto si ale odpustím.
Je tam rychle spousta páry v uzavřené sklenici, dále to víčko z čehosi(vyzkouším) atd.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Jde to i jednodušším způsobem, nic nového :-)
http://www.toprecepty.cz/…
Doplňuji:
Zrovna mám období experimentů s MW, v uvedeném odkazu je řada skvělých nápadů. Moučníky už vlním delší dobu a nemůžu si to vynachválit :-)


Avatar uživatele
Zlatý

Je to sice zajímavé, ale já VÍM, že mě by určitě bouchlo. Díky za tip, pošlu to dál. Znám někoho, kdo to zaručeně vyzkouší.


Avatar uživatele
Zlatý

a fakt ve víčku nemusím udělat direčky ??
Doplňuji:
já už to vidím v těch Top receptech dobrý tak nic
díky už zítra vyzkouším na dnešek večeři mám :))


Avatar uživatele
Zlatý

To musím vyzkoušet....díky


Avatar uživatele
Stříbrný

Už jsem vařil brambory v MVT několikrát. Moje verze: Brambory do skleněné misky, jedna lžíce vody, bez soli (můžu přisolit posléze na talíři, ale mi osobně netřeba), pár zrnek kmínu; misku přikryju volně např. talířkem, tak se pára zdržuje uvnitř, ale nedělá se přetlak. Na úkor toho můžou být některé brambory po uvaření jakoby lehce okoralé, ale to určitě nezpůsobí nejedlost :-) jo a brambory před vařením dvakrát píchnu vidličkou, ale taky nic nezbytného.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.