Avatar uživatele
Syd

Používají restaurace čím dál tučnější maso?

Poslední dobou, řekněme tak několik týdnů až měsíců, bylo tak 9 z 10 mas v jídlech z restaurací, který jsem jedla, strašně tučný a to takovým způsobem, že některý ani nešly dojíst, protože měly strukturu spíš jak houby než jako maso, bylo to odporné. Zdá se mi to a mam smolíka na špatný restaurace, nebo kvůli zdražování fakt používaj tučnější masa, aby toho bylo víc za stejný peníze? Přitom porce se nezmenšujou, mnohdy by stačila i poloviční porce ale libovějšího.

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? Čecho_slovák, Beno, kryša Bartun před 871 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
paul1

U nás asi ne, spíš je to naopak. Vozí nám obědy z restaurace a nějak se nám zdá, že je stále sušší.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Ne.
Tipla bych na špatný výběr restaurací nebo výběr z nabídky. Na vině nůže být i špatný kuchař.
Ani v našem bufetu se nic kromě cen nezměnilo.
Nevím, jak si mám ve Vašem podání představit „tučnější masa“. Biftek nikdo z vepřového bůčku dělat nebude. Pokud použijí „jen zadní hovězí“, bude libové (možná tuhé, když ho podlijí vodou nebo šoupnou do MW.
Kuřecí prsa pozná každý (cena stehenních řízků bude v nákupce, téměř shodná, bývá i v marketech). Vliv na chuť masa v pokrmu může mít rozmražení, nevhodné mražení, úschova.. Nyní nikdo neví, zda a kolik strávníků dorazí. Kolik toho prodají, musí zmarzit, aby snížili ztráty.
Asi bude snazší, když si uvaříte sama, pak si pochutnáte. Víte, co jíte. ;D

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Ne, nepoužívají.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Beno

Pokud chcete kvalitní maso musíte si ho sehnat sama a doma připravit,
nebo si hodně připlatit. Levné kvalitní restaurace už asi nejsou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření