nefunkční cd-rom
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co mám dělat, když mi nejde otevřít cdrom a píše mi to ve vistech že jednotka je prázdná a pak mi to píše, že program jednotky cdrom pracuje. Chtela jsem se zeptat jestli je to zaseklé cd, nebo zda potřebuji přeinstalovat nějaké ovladače k cdromu? Děkuji předem za odpověď. Nebo zda nevíte o nějakých www.str…, kde by mi poradili..Diky J.N.
Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.
- Zajímavá: Označit otázku jako zajímavou 0
- Sledovat
- Nahlásit
- Před 3469 dny
Diskuze: napište první příspěvek
Sdílet:
Odpovědi:

Myslím, že by to mohlo být mechanikou. Např. máš mechaniku na DVD R/RW CD+RW (CD-R) atp. takže je to možná tím, že ta tvoje mechanika neumí přečíst to CD, ačkoliv pokud máš Visty tak asi i nový počítač a v těch vetšinou bývají mechaniky co přečtou všechno
- Udělit odpovědi palec 0
- Nominace: 0
- Nahlásit
- Vložena před 3469 dny

Zkuste CD vyčistit nějakým čističem na poškrábaná CD, nebo zkusit jinou CD mechaniku.
- Nahlásit
- Vložena před 3469 dny

Zkus jestli ti fungují jiná CD, pokud ano, je zřejmě chyba v CDromu, můžeš ho zkusit vyčistit a nebo získat data pomocí speciálních programů.
Program IsoPuzzle slouží k získávání dat z poškozených nebo špatně vypálených CD a DVD disků. Program v zjednodušeném popisu se pokouší data z CD (DVD) přečíst a pokud se mu to podaří uloží je na HDD (pevný disk) do souboru .ISO (obraz CD a DVD disků, jde následně vypálit jako CD nebo DVD nebo k těmto datům můžete bez vypalování přistupovat přes virtuální mechaniku programu Daemon tools). Pokud se programu IsoPuzzle sektory s daty nedaří přečíst, přeskočí je a čte další data. V kostce je tak možno získat z daného disku alespoň nějaká data.
- Nahlásit
- Vložena před 3469 dny

zkus ho vyndat manuálně,malou dírkou pod mechanikou, pokud ji tam más, pak jedině přeinstalovat ovladače, no a pak jedině koupit novou
- Nahlásit
- Vložena před 3452 dny
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet
- Když nefunguje DVD mechanika.... (2 odpovědi)
- Jde vypálit DVD na CD? (4 odpovědi)
- Co dělat, když se mi SD karta zasekla v notebooku Lenovo? (2 odpovědi)
- co je DVD-ROM? (3 odpovědi)
- Nejde mi v pocitaci otevrit harddisk, nevite cim by to mohlo byt? (3 odpovědi)
- jak napsat na klávesnici otazník (3 odpovědi)
- Jaká značka notebooku je nejlepší? (9 odpovědí)
- Formátování flash disku (5 odpovědí)
- Jak zjistím, kolik wattů mi žere počítač? (3 odpovědi)
- Co a k čemu je velikost alokační jednotky při formátování USB nebo disku? (2 odpovědi)
- Jak se zbavit hučení PC!! (7 odpovědí)
- vrátit počítač o den nazpátek (2 odpovědi)
- Co znamená když mi to ted píše: není nainstalováno žádné výstupní zvukové zařízení?? (2 odpovědi)
- Jak poznat jestli mi odešla základová deska nebo zdroj? Nejde spustit. (6 odpovědí)
- Kde je space? (1 odpověď)
- Počítač nenačítá SD kartu. Čím to může být? (2 odpovědi)
- CCleaner- úplné vyčištění disku C (6 odpovědí)
- Co dělat, když počítač píše: reboot and select proper boot device? (2 odpovědi)
- Jak propojit počítač s televizí? (1 odpověď)
- Jak mám zjistit typ paměti RAM? (2 odpovědi)
- Jak poznám, který typ RAM mám v PC, Jestli DDR, DDR2 nebo jinou? (2 odpovědi)
- E-shop kde si můžu sestavit notebook podle představ (3 odpovědi)
- Síťový adaptér Ethernet (1 odpověď)
- Jak zjistit teplotu disku a procesoru? (4 odpovědi)
- Kde mám stáhnout mafia 2? Kromě uložto, aby fungovala? Stačí demo ☺ (4 odpovědi)