Avatar uživatele
verca97

Chci si udělat falalel, mám neloupanou cizrnu a chci se zbatit šlupky

Mám nejdříve cizrnu uvařit a pak namočit nebo obráceně

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? rynek878, suaeda před 4092 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Okopírovala jsem vám kousek z odkazu. Loupe se uvařená.

U uvařené cizrny je loupání slupek velmi snadné, cizrnu jednoduše scedíte a přelijete rychle velmi studenou vodou. Necháte chvíli odležet a zchladit. Začne se odlupovat jemná slupka z kuliček a pouhým promnutím rukou uvolněné slupky vyplavou na hladinu a vy je můžete slít.
Pokud patříte ke zdravým strávníkům, slupky odstraňovat nemusíte.

Zdroj: http://www.zdrave-recepty.cz/…k-na-cizrnu/

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
terry

Díky uvaření se asi namočí.
Ptáš se kdy ji oloupat?
Nejdřív namočit, pak uvařit a pak oloupat.

http://www.varimezdrave.cz/…ravit-cizrnu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

cizrnu si namoč jako se máčel hrách klidně ji nyní namoč a nech do zítra – ráno vodu slej a dej čerstvou v poledne začni vařit a uvařenou scedíš a propláchneš na cedníku studenou vodou a slupky se ti začnou oddělovat

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
suaeda

Cizrna jinak také zvaná římský hrách je velice chutná luštěnina. Jediná její nevýhoda je, že i přes delší čas namáčení ve vodě se vaří příšerně dlouho.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Avatar uživatele
devitkac

Namočil bych přes noc a pak uvařil, nebude se pak vařit tak dlouho. Já na to většinou nemám čas, tak si cizrnu kupuji už uvařenou v konzervě. Teď jsem ji zrovna viděl v akci v Hrušce, leták když tak najdete tu: https://www.kimbino.cz/…-27-08-2019/ :) Tak když tak zkuste :)

před 1261 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
verca97

ale když jí uvařím tak za tu hodinu vaření nenaboptná

před 4092 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
terry

Pročti si pořádně připojené odkazy.
je to jako s např.fazolemi.
Nic neuspěcháš. Tyto potraviny vyžadují na přípravu čas.
Na pár hodin je namočit, lépe přes noc, uvařit a pak se slupka oloupe skoro sama.

před 4092 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření