Avatar uživatele
Zlatý

V jakém stavu máte švestky nejraději?

Právě jsem zbodla pár tvarohových knedlíků se švestkami,tak mě napadlo,že se zeptám,jak jíte švestky....díky

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

v tekutém :-)

Slivovice a povidla,tam jsou švestky nenahraditelné...:D

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

čerstvé

A pak ne jako knedlík, ale jen v takové tenoučcé slupičce těsta, posypané mákem.
V naší domácnosti byly knedlíky jen kynuté a to nemyslím.
Poctivá povidla taky můžu.


Avatar uživatele

čerstvé

Doplňuji:
A ještě mám ráda švestky ve stavu tekutém.


Avatar uživatele
Zlatý

povidla

Povidla miluji. Ale ta opravdová, nedoslazovaná, tuhá tak, že se dají krájet... Kostičky z nich moje babička namáčela do hořké čokolády - to byla lahůdka!
Ale mám ráda i čerstvé - máme na zahradě jeden švestkový strom, takže mlsáme zdatně.
Btw - já švestkové knedlíky dělám z bramborového těsta, navrch hodně máku, strouhaný perník a polít rozpuštěným máslem (nebo sádlem). Také pochoutka...:-)
Doplňuji:
ad Tom004: Takže nejsem mlsná sama! A koukám, že se dělaly i u vás na krumlovsku...myslela jsem, že to je naše "sudeťácká" pochoutka...:-))))


Avatar uživatele
Zlatý

v tekutém :-)


Avatar uživatele
Zlatý

povidla

Mohu je v jakémkoliv provedení,ale Damiana mi připomněla kostky z povidel,namáčené v doma uvařené čokoládě,ze sádla,dobrého kakaa a cukru (karamelu),zabalené v barevném staniolu (mašličky),na vánočním stromku,jedním slovem,ňamka. Pochoutka,která spolu se sněhovým pečivem,nejrychleji ze stromku zmizela. :-))
Doplňuji:
Pro Damianu.Já si myslím,že bychom těch společných ňamek našli určitě víc. Třeba takový domácí "cukrkandl",který se ještě horký na zakrytém plechu rychle zasypal na zahradě sněhem. Po "vyproštění",už stačilo,rozpraskané kousky konzumovat.A dal se ochutit,třeba hustou domácí třešňovou šťávou,voda se při úpravě odpařila,chuť zůstala.Rraději stačí,už zase začínám "nezdravě" přemýšlet. :-))


Avatar uživatele

v tekutém :-)

Původně jsem se chtěl ohradit proti nevhodnému použití švestek, ale když čtu ty recepty, tak mám hubu šejdrem jako Kosygin.


Avatar uživatele
Bronzový

povidla


Avatar uživatele
Zlatý

čerstvé

:)


Avatar uživatele
Stříbrný

povidla

Podle receptu své babičky,která je mívala v kameninovém hrnci a skutečně byl problém kousek odkrojit,jak byla tuhá.Výborné do polévek,omáček,buchet...


Avatar uživatele
Bronzový

jako knedlík-tvarohový,bramborový,kynutý

Doplňuji:
Chtěl jsem koláč se švestkami a mákem, ale netrefil jsem se na iPhonu do řádky, ale knedlík může být také.


Avatar uživatele
Pokročilý

čerstvé

Doplňuji:
čerstvě utržené ze stromů :)


Avatar uživatele
Stříbrný

čerstvé

Doplňuji:
A taky pak ty knedlíky z tenoučkého těsta s mákem, máslem a cukrem, co o nich mluví www. A taky nepohrdnu kompotem.


Avatar uživatele
Stříbrný

v tekutém :-)

Doplňuji:
a nejlépe 3 x páleném a 2 roky v demižonu. Pak je ideální.


Avatar uživatele
Bronzový

jako buchtu nebo koláč

Doplňuji:
Švestky mám ráda ve všech případech, ale ty tekuté moc nemusím.
Nejlepší je táč se švestkami.


Avatar uživatele
Registrovaný

jako buchtu nebo koláč

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

Damiana

ad Tom004: Jasně! My jsme do toho karamelu přidávali ještě mák, to byla dobrota...:-)))

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.