Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 1.srpen 18:39

Povidla miluji. Ale ta opravdová, nedoslazovaná, tuhá tak, že se dají krájet… Kostičky z nich moje babička namáčela do hořké čokolády – to byla lahůdka!
Ale mám ráda i čerstvé – máme na zahradě jeden švestkový strom, takže mlsáme zdatně.
Btw – já švestkové knedlíky dělám z bramborového těsta, navrch hodně máku, strouhaný perník a polít rozpuštěným máslem (nebo sádlem). Také pochoutka…:-)

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 1.srpen 19:06

Povidla miluji. Ale ta opravdová, nedoslazovaná, tuhá tak, že se dají krájet… Kostičky z nich moje babička namáčela do hořké čokolády – to byla lahůdka!
Ale mám ráda i čerstvé – máme na zahradě jeden švestkový strom, takže mlsáme zdatně.
Btw – já švestkové knedlíky dělám z bramborového těsta, navrch hodně máku, strouhaný perník a polít rozpuštěným máslem (nebo sádlem). Také pochoutka…:-)
Doplňuji:
ad Tom004: Takže nejsem mlsná sama! A koukám, že se dělaly i u vás na krumlovsku…myslela jsem, že to je naše „sudeťácká“ pochoutka…:-))))