Odpověděl/a – 1.srpen 18:39
Povidla miluji. Ale ta opravdová, nedoslazovaná, tuhá tak, že se dají
krájet… Kostičky z nich moje babička namáčela do hořké čokolády –
to byla lahůdka!
Ale mám ráda i čerstvé – máme na zahradě jeden švestkový strom,
takže mlsáme zdatně.
Btw – já švestkové knedlíky dělám z bramborového těsta, navrch
hodně máku, strouhaný perník a polít rozpuštěným máslem (nebo sádlem).
Také pochoutka…:-)
Odpověděl/a – 1.srpen 19:06
Povidla miluji. Ale ta opravdová, nedoslazovaná, tuhá tak, že se dají
krájet… Kostičky z nich moje babička namáčela do hořké čokolády –
to byla lahůdka!
Ale mám ráda i čerstvé – máme na zahradě jeden švestkový strom,
takže mlsáme zdatně.
Btw – já švestkové knedlíky dělám z bramborového těsta, navrch
hodně máku, strouhaný perník a polít rozpuštěným máslem (nebo sádlem).
Také pochoutka…:-)
Doplňuji:
ad Tom004: Takže nejsem mlsná sama! A koukám, že se dělaly i u vás na
krumlovsku…myslela jsem, že to je naše „sudeťácká“
pochoutka…:-))))