Avatar uživatele
Zlatý

Uvažovali jste někdy,že

místo sladkého cukroví napečete slané zákusky?Nemyslím jednotlamky a chlebíčky,spíš něco trvanlivějšího.
Třeba můj chlap na sladké moc není,takže by byl vděčný za cokoli slaného....
Měli byste nějaké tipy na slané varianty?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Můj manžel dělá slané - ale není zas tak trvanlivé, ideálně tak 3 dny.
Listové těsto, rozválí, natře vajíčkem, poté nakrájí na proužky a posype solí, kmínem, grilovacím kořením... Když je čas, tak ještě ty proužky překrucuje, než to dá péct. Tchyně peče podobné, ale z list.těsta vykrajuje třeba srdíčka a ty pak posolené a pokmínované peče.
Já zas dělám šneky - na list.těsto namažu tavený sýr, položím salám, šunku, sýr, pokapu kečupem, zaroluji, pak namažu rolku vajíčkem, rozkrájím na kolečka, ta položím na peč.papír, natřu ještě shora vajíčkem a zas sůl, kmín...

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Víš, co můžeš zkusit? Linecký košíčky naslano. Linecký těsto je chuťově skoro neutrální, takže košíčky můžeš plnit jak sladkým krémem, tak jakoukoliv slanou pomazánkou nebo pěnou - vajíčkovou, s křenem, šunkovou,...zkrátka cokoliv, co máte rádi. Košíčky samotný ti vydží dlouho a vždycky stačí jen udělat čerstvou náplň - to je otázka 10 minut.


Avatar uživatele

teď si moc nevzpomínám na ten recept, ale bylo to něco velmi jednoduchého, myslímže jen mouka a voda-můžete do tohoto přidávat jakékoliv koření (hlavně sůl), upéct a ozdobit čímkoliv (kečup, salámy, ...)


Avatar uživatele
Zlatý

Sladké také nemusím.Stačí mi např.,výtvory z listového těsta,jedno jestli domácího,nebo koupeného.Stačí ho rozválet na tenký plát,potřít bílkem,stočit,nakrájet na špalíky cca 2 cm,naskládat (na výšku) na papír na pečení na plech,lehce zmáčknout dnem sklenice a upéct.Na ještě teplé "šneky" stačí kapka balzamikového octa,ale opravdu kvalitní,je to dobrota.Nebo se dá plát naplnit vším možným,nadrobenou Nivou,nasekanými olivami s parmezánem,naskládat osušené matjesy v oleji posypané na drobno pokrájenou cibulkou,ap.Dá se použít mnoho dalších dobrot.Ale vždy,stočit,ostrým nožem nakrájet,otočit na výšku,lehce přitlačit,šneci lépe vypadají,koření podle chuti. Už jsem to vyzkoušel i s kapiemi s mletým masem,lepší je jenom hovězí.Náplně se dají vymyslet podle druhu pití.Ať manželovi a ostatním,kteří to zkusí,nebo je už znají,chutná. :))


Avatar uživatele
Zlatý

často chodím na tyhle stránky ,jsou tam opravdu skvostné recepty jistě vybereš

http://www.labuznik.com/…


Avatar uživatele
Zlatý

moje drahá dělá z lístkového těsta slané tyčinky (asi 1,5 cm široké, dlouhé dle libovůle, posypané kmínem). mňam.


Avatar uživatele
Pokročilý

Dobrý je i slaný dort... Do něj si můžete dát úplně cokoli. Většinou je teda základem toustovej chleba, nějaká pomazánka, salám, prokládat zeleninou a vajíčkem..Ale to už je pak jen na dotyčném, co mu chutná :)

Zdroj: http://www.mimibazar.cz/recept .php?id=53770

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Aktuality a zábava

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Aktuality a zábava

Zlatý Drap 4387
Zlatý hanulka11 2790
Zlatý led 2474
Zlatý briketka10 2268
Zlatý annas 1826
Zlatý quentos 1547
Zlatý tom004 1522
Zlatý iceT 1520
Zlatý dědapetr 1472
Zlatý mosoj 1426

Zobrazit celkový žebříček

Kategorie otázek

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.