Avatar uživatele
Zlatý

Stejná teplota, ale jiná doba trvání a ptám se proč ?!

Pokud vařím šunku v šunkovaru ponořeného ve vodě 75-80 °C po dobu 2 hodiny je hotova , ale pokud udím klobásky (maso) při stejné teplotě, trvá to až 6 hodin !

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Vzduch předává ´vařenému´ méně tepla, než voda (má zhruba čtvrtinovou měrnou tepelnou kapacitu).
Do vroucí vody taky nevlezeš - kdežto v sauně je při 100°C příjemně.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Hm, myslím že "tažení" šunky a uzení klobás není totéž, už z toho důvodu, že šunka je poté připravena k okamžité spotřebě, kdežto klobásy se mají před jídlem cca 15-20 minut povařit. Uzení není ani tak tepelná úprava jako spíše konzervace.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Věda

Zlatý annas 2867
Zlatý quentos 1359
Zlatý mosoj 1326
Zlatý Drap 1015
Zlatý led 628
Zlatý hanulka11 627
Zlatý gecco 624
Zlatý marci1 569
Zlatý Kepler 545
Zlatý Lamalam 533

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.