Avatar uživatele
Bronzový

Sojové "maso"...no,a co vy na to?

Dcera studuje ve Francii.Prijela na svatky a oznamila,ze je vegetarianka.Ja se podivil ,ze zrovna z Francie mi prijede dcera vegetarianka.No,ochutnal jsem segedin ze sojoveho masa,ale nechybi ji nejake bilkoviny z masa?Ja si myslim,ze ano.Tak co s tim?aby,alespon trochu brala neco zivocisneho?Diky za radu,jen abych ji mohl presvedcit dceru ,zeod kazdeho trochu je treba.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Myslím, že sojové maso se jako náhrada masa skutečného brát nedá. Ale pokud ho beru jako takové a nesnažím se představovat si, že je to maso, pak ho mám docela rád. Ale s přesvědčováním vegetariánů o tom, že dělají chybu bych byl opatrný. Každý má svou cestu a pokud mu jeho tělo říká, že maso nechce, pak dělá dobře. Pokud je vegetariánem kvůli image, k masu se stejně vrátí. Mívám období, kdy maso nejím i dlouhou dobu. Je to ale proto, že cítí, že tělo se chce vyčistit a odlehčit si. Je to docela příjemné.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Já ho moc nemusím, ale když se správně naloží, tak může být dobré...
Stejně je lepší klobása....!!
:-DDDD


Avatar uživatele
Zlatý

So'jové maso mám ráda,ale nějak ho neumím připravit,proto ho spíš přidávám do sekané,do číny anebo jako klasický plněný řízek.


Avatar uživatele
Zlatý

Pokud se sojové maso dobře připraví se správným kořením, případě nechá naložené v dobrém vývaru je to dobrá záležitost.Dají se z něj uvařit skvělé věci.
Já být vámi nechám ji , tělo si samo řekne kdy dost.
Také jsem měla takové období.


Avatar uživatele
Zlatý

aby byla soja vubec pro normalniho cloveka pozivatelna,musi se ruzne upravovat a hlavne dochucovat,jinak by to bylo nepozivatelne. V zadnem pripade se o maso nejedna,je to jen optická náhražka.Je dobre kombinovat stravu a obcas soja neuskodi,ale nelze ji zamenovat za maso.


Avatar uživatele
Zlatý

Proč je vegetariánka? To je podstatná otázka jestli se s ní dál byvit o tom, že i maso je v jistém množství třeba.
Člověk je ale všežravec, maso pro zdravý vývoj potřebuje. To, že dneska dokážeme uchovat rostlinné produkty několik měsíců je otázkou několika posledních desetiletí vývoje civilizace a nebo přesunem rostlinných produktů z jedné polokoule Země na druhou. Ve středním pásmu Země prakticky dříve čistý vegeterián nemohl přežít, rostlinné produkty se přes zimu významně kazily, či se v nich ztrácely potřebné živiny. V severních končinách prakticky nic jiného než maso lidi nejí.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.