Avatar uživatele
Zlatý

Rozpouští se šlehačka nebo mléčná pěna v teplým nápoji rychleji než ve studeným?

Jestliže ano: proč je to tak? Vždycky mě to napadne, když pozoruju, jak se mi rozpouští mléčná čepice na kafi...
Doplňuji:
- případný reakce diskusi, jako vždy, předem dík za teorie a názory

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Nevím- řeknu jen svůj postřeh- když si dávám latté to je vlastně našlehaná mléčná pěna -tak ta vydrží dokud nápoj nevypiji.
Kávu se šlehačkou nepiji,ale vím když si to někdo dá, že za chvíli čepice ze šlehačky padá až se rozpustí.Myslím tedy že v horkým nápoji se rozpustí dřív.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

U mne v žádném případě se nerozpustí, neb než dopadne do teplého či studeného nápoje je zcela do kapičky zhltnuta.


Avatar uživatele
Bronzový

Řekl bych, že ano - molekuly se pohybují rychleji a tím dochází k rychlejšímu "promíchávání" obou složek...

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

Terryle

Hanulko, to buď chodíte do kavárny, kde dělají hodně dobrou pěnu, nebo latte pijete hrozně rychle :) Mně teda do konce nevydrží skoro nikdy, jedině snad na tom studeným. Ale asi ta moje pěna bude míň kvalitní - dělám si ji sama šlehačem, takkže se někdy celkem povede, jindy vůbec a kecne ještě ve šlehači. Už jsem si mockrát lámala hlavu, čím to je - způsobem šlehání, druhem mléka, teplotou šlehače nebo cojávím...
Ale taky se mi zdá, že v teplým se to rozpouští rychleji. To zas bude nějaká fyzika.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Věda

Zlatý annas 2728
Zlatý quentos 1318
Zlatý mosoj 1303
Zlatý Drap 956
Zlatý hanulka11 627
Zlatý led 602
Zlatý gecco 589
Zlatý marci1 534
Zlatý arygnoc 507
Zlatý Lamalam 477

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.