Avatar uživatele
postcd

Proč tuhne ten olej a druhý ne?

dva za studena lis. oliv. oleje a jeden tuhne, druhý ne, na stejném místě v chladničce, co je důvodem, co je jinak ve výrobním procesu prosím?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3401 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Takto lze napsat jediné – mají rozdílnou teplotu tuhnutí…
😉
…„co je jinak ve výrobním procesu“… – nelze říct – odpověď by ti mohl dát jen důkladný chemický rozbor.
Teplota tuhnutí olivového oleje se pohybuje někde mezi 10°C a 0°C – a závisí (může záviset) nejen na výrobním procesu, ale i na kvalitě vstupní suroviny, délce a podmínkách dosavadního skladování olejů…

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kelt

Teplota tuhnutí charakterizuje danou látku – je známkou chemického individua, ale stopy nečistot mění bod tuhnutí. Třeba má jeden olej nasycené vazby a druhý nenasycené, možností je mnoho, například stopy nečistot, vody atd. Ve speciální laboratoři lze obě látky porovnat. Takový rozbor – analýza jedná látky se pohybuje okolo 200 Kč. Potřebuješ nutně vědět odpověď, bude asi dost drahá.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek