Avatar uživatele
Pokročilý

Proč se vlasně nesmí maso, aj. rozmrazit a zase zmrazit, popř. i víckrát?

opakované rozmrazení

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Nenašla jsem ani v odkazu Annas to nejjednodušší vysvětlení: po rozmrazení se z potravin uvolní voda, která byla původně molekulárně vázaná ve svalovině, hmotě nebo dřeni. Tato voda jde nenávratně pryč. Proto znovu zmrazená potravina již nemá vlastnosti té původní.
Doporučuje se rovněž neskladovat zmrazené potraviny déle než 3-6 měsíců podle jejich druhu, protože i bez střídavého rozmrazování a mrazení dochází ke změně chuti, vůně a vzhledu dlouhodbě zmrazené suroviny.
Na dlouhodobé zmrazování jsou velkokapacitní mrazírny, kde efekt ztráty chuti a podobně není tak rychlý jako v domácích podmínkách.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Další odpovědi v odkazu

http://www.odpovedi.cz/…
Doplňuji:
ad ocko, že by odpověď Hanulky11 neposkytla vysvětlení?

Všechny potraviny které rozmrazíš a znovu zmrazíš jsou jednak bez chuti a živin, o vitamínech ani nemluvě.
Že by to bylo vysloveně zdraví škodlivé- snad ne -pokud ho nenecháš zasmrádnout


Avatar uživatele
Zlatý

Ztrácí tím hodně na kvalitě i chuti. A mohla by být i narušena zdravotní nezávadnost.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.