Avatar uživatele
Pokročilý

Proč se nesmí rozzmrazené maso znovu zamrazit?

Je to zdraví škodlivé?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Všechny potraviny které rozmrazíš a znovu zmrazíš jsou jednak bez chuti a živin, o vitamínech ani nemluvě.
Že by to bylo vysloveně zdraví škodlivé- snad ne -pokud ho nenecháš zasmrádnout.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

http://www.odpovedi.cz/…
Doplňuji:
Odpověď hanulky11
Nezmrazuj ho, nemá to pak žádnou chuť veškerá šťáva a živiny už z masa rozmrazením zmizely. Rozehřej si tuk a na cibuli a paprice ho obdělej a pak ti klidně v ledničce vydrží i do druhého dne. Ale do mrázáku už ne.


Avatar uživatele
Zlatý

U masa dochází při opakovaném zmrazování k rozkladu bílkovin a maso se stává nepoživatelným a dokonce nebezpečným.
Proto je nesmysl doma zmrazit třeba kilo masa vcelku - mrazí se nakrájené a porce, aby se dalo odebírat podle potřeby.
Ze zmrazeného masa je možné uvařit jídlo a to zmrazit - ale i to by se mělo po rozmrazení zkonzumovat a nemrazit opakovaně.

Zdroj: http://clanky.vareni.cz/zmrazo vani-potravin/

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 843
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.