Avatar uživatele
Heřman

Proč nám doma plesnivý chleba.

Doma máme rohlíky, housky a chleba který po 5 dnech z plesnivý ale rohlíkům ani houskám se nic nestane ani po týdnu.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4156 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
brillant

protože je nekvalitní
http://www.uloz­to.cz/xU6XLDw/­vite-co-jite-chleba-pdf-pdf

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Damiana

Protože chleba je dneska často tak šmejdský, že prostě zplesniví i do tří dnů, natož do pěti. Tedy, jestli nakupuješ v. Klasickém SM. Bývá nedopečený, o pravém kvásku ani „neslyšel“, ingredience bývají podřadné a všelijaké…
Doporučuji ti nějakou menší, soukromou pekárnu nebo farmářský trh. Já nakupuji tam a chleba nám vydrží vláčný. A je dobrý.
Také záleží na uskladnění. Vyndat z mikroteňáku, zabalit do papíru a pak do utěrky. Můžeš dát i do chlebníku. A neměl by být moc na teple.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Má více vlhkosti než rohlíky, je ho větší kus, tak také pomaleji vysychá. Neni to však jen vlhkostí, ale i složením jednotlivých druhů pečiva.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
radce

V lednici vydrží daleko déle bez plísně i v mikrotenu, takže ani netvrdne. Tvrdší chléb k okamžité spotřebě lze dát na pár vteřin do mikrovlnky

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek