Avatar uživatele
Bronzový

Proč je paštika tužší?

Zdravím,
jde konkrétně o paštiku Májku. Nedávno jsem otevřel konzervu z roku 2013 a nádherně šla rozmazávat, ale ty novější (2015) jsou takové tuhé, že jdou rozmazat také, ale až po nějaké době.
Změnilo se snad složení nebo tam něco přidávají navíc?

Doplňuji: @sesednizkola: Ne, ta paštika byla celou dobu ve studeném sklepě.
@cochee: Na složení se schválně někdy podívám, ale to by mělo být stejné.
Díky všem za odpovědi.

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Buď výrobce přidal játra, což je málo pravděpodobné, nebo přidal více kůží!

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Asi je tam víc škrobu a dalších balastních látek.


Avatar uživatele
Zlatý

Neni to jen u majky. Výrobce aby dodržel poměry a vyráběl levněji, nahrazuje živočišný tuk /sádlo/ tukem rostlinným /margarinem/. Myslím, že toto je hlavní důvod.


Avatar uživatele
Zlatý

Avatar uživatele
Pokročilý

Paštika je podle mě pořád stejná. Třeba byla ta z roku 2015 studenější? Studená paštika ztuhne hodně a je dle mě také chutově lepší než nevychlazená a "srač.ovita" z kredence


Avatar uživatele
Stříbrný

Ale však na obou konzervách musí být napsáno složení, na to žádný výrobce nedostal od ministerstva zemědělství a výživy (nebo jak se jmenuje) výjimku.

Jinak já zásadně nekupuju nic od Alzy (kvůli zeleného zm*da) a právě od Hamé. Hamé snad, kdyby to mikrobiologicky prošlo, by bylo schopno vyrábět i z fekálií, jen aby snížilo výrobní náklady.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.