Avatar uživatele
Zlatý

Ostrá jídla, máte rádi?

Já si teď dala papriku a pálí jako čert....slyšela jsem, že ostré jídlo dobře spaluje tuky, je na tom něco pravda a máte ostré jádla rádi???

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele

Mam rada jidla pikantni,takova jejichz ostrost nezabije jejich pravou chut.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

O tom jsem také četla. Cituji: "Nedávno američní vědci dokázali, že ostré jídlo zrychluje metabolismus, a tedy napomáhá štěpení cukrů a zabraňuje ukládání tuků."
Já osobně pálivá jídla mohu, ale do určité míry... :) Spíše kořeněná.

Zdroj: http://recepty.chytrazena.cz/s kola-vareni/gastronomicky-vyle t-do-mexika-4761.html


Avatar uživatele

Katuv sleh,ohnivy kotlik atd:jim ostre a je pravdou,ze to ale musi byt chutove dobre-ne jen ostrost,jinak at by to bylo co bylo,tak chut se ma zachovat,nebot ostrost by se stala jednotvarnou.


Avatar uživatele
Zlatý

Ostré jídla mám BEAES ráda.


Avatar uživatele
Zlatý

spise je to tak ze nemam rad mdlá jídla bez výraznější chuti - typicky priklad je asi soja ve ktere mate sanci citit asi jen to koreni kterym ji napustite a jeji prirozena chut je slaba a vlastne ani ne moc dobra, ale jakkoliv superostrá jako třeba http://www.youtube.com/… být skutečnětaké nemusí, co bych pak z té chuti měl :-)


Avatar uživatele
Zlatý

Já jako ostatně všeho s mírou.


Avatar uživatele
Bronzový

Miluju pálivá jídla... pepř, chilli a tabasco je u nás na denním pořádku :)


Avatar uživatele
Pokročilý

vůbec, mně vadí i pepř a i pálivá žvejkačka, takže vůbec, ani kapku pálivýho koření nepřidávám nikam.


Avatar uživatele
Zlatý

Mám rád ostrá jídla, ovšem je ostrost a ostrost. Pamatuji, že jednou jsem si dal něco jako katův šleh a bylo to jak krupičná kašička. Pak jsem si v téže restauraci dal něco pana starosty a málem jsem zhořel.
Chutá mi flamendr-takové ty kosky masa se zeleninou, pikantní.
Do guláše má přijít něco pálivého atd.


Avatar uživatele
Stříbrný

Odpovím šalamounsky - mám rád jídla pikantní, někdy i hodně.
Ostré s mírou, aromatické přiměřeně, se solí to také nepřeháním (sůl ubíjí ostatní chutě)- ale určitě nesmí být mdlé chuti.

Vůbec nepoužívám výrobky typu Vegeta, Podravka, Glutasol, různě vylepšený Solamil, Dresing,.. na vše existují jednoduché alternativy našich prababiček.
Není nad pravou čerstvou nebo mraženou zeleninu, opravdové koření (bez chemie), čerstvé maso (soju s radostí přenechám veganům), pravé vlastnoruční domácí těstoviny (oko přimhouřím snad jen u špaget, makaronů a Gnocchi), pečivo z místní soukromé pekárny (gumové kukuřičné náhražky ze supermarketu nemusím).

Když vidím nějakého rádobykuchaře se ohánět nad hrncem chemickou výbavou různých lahviček, sáčků a krabiček, je mi špatně z pomyšlení, že bych ten výtvor musel jíst.
... To si raději dám obyčejné "volské oko" z pravého vajíčka na orestované nasekané cibulce (nebo hemenex), s čerstvým chlebem nebo rohlíkem (v mrazáku mám zásobu na rozpečení). Lehce pepře a chilli, drceného kmínu, soli, kapkou kvalitního kečupu a posypaným pažitkou, nebo medvědím česnekem.

Sakrapráce! Nějak dostávám hlad, jdu si něco ukuchtit...


Avatar uživatele
Bronzový

Ano.


Avatar uživatele
Zlatý

Že ostrá jídla dobře spalují tuky je blábol. Není k tomu žádné opodstatnění. Pouze malilinko zrychluje metabolismus, ale v konečném efektu to nemá význam. Kdybych se živila ostrými klobásami a rohlíky, asi bych moc štíhlá nebyla.
Myslím, že ostré přísady přehluší chuť ostatních potravin a já potom krom té ostré přísady nic jiného necítím.
Myslím, že naše chuťové buňky jsou vlivem všech těch přísad v téměř všech potravinách hodně otupělé a ani si pořádně nevychutnáme opravdu kvalitní pokrm.
Např. některé paprikové klobásy. Krom papriky už není cítit žádná chuť. Proč asi. Proč si potom kupovat klobásu, když necítím chuť masa, ale pouze pálivou papriku?.


Avatar uživatele
Stříbrný

Mám rád ostrá jídla ,ale ne plameny.Ostré jídlo není o tom,aby jste půl hodiny "hasili" ústa.

Zdroj: 30 let v kuchyni


Avatar uživatele
Bronzový

Jakmile zjistím že je paprika pálivá, hned s ní pryč. Fuj, fuj. Ostrá jídla zásadně nemusím.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Zdraví

Zlatý Drap 1605
Zlatý mosoj 1494
Zlatý marci1 1278
Zlatý hanulka11 1030
Zlatý annas 991
Zlatý gecco 737
Zlatý briketka10 715
Zlatý quentos 714
Zlatý iceT 565
Zlatý arygnoc 499

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.