Avatar uživatele
Registrovaný

mohou se jíst vyklíčené brambory nebo jsou po vyklíčení jedovaté?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Stříbrný

mohou se jíst

Doplňuji:
Používejte vyhledávání http://www.odpovedi.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

mohou se jíst

Jedovaté jsou zelené části hlíz (při růstu hlíz nejsou zakryty hlínou) a klíčky a jejich okolí, pokud nejsou brambory skladovány ve tmavém prostředí (vznik solaninu, což je jedovatý alkaloid, je podporován světlem).
Zelené části, klíčky a příp. okolí velkých klíčků odstraň a ´zbytek´ hlíz klidně konzumuj.


Avatar uživatele
Zlatý

mohou se jíst

Tak to by na vesnici všichni byli již mrtví. Kdo skladuje brambory ve sklepě je zcela normální že mu na jaře vyklíčí. Normálně se klíčky otrhají , brambory uvaří a oloupou. Jediné které se nejí, jsou zelené brambory, které zezelenají když se skladují na světle. To zná každý sedlák.


Avatar uživatele
Bronzový

mohou se jíst

Doplňuji:
přesně jak uvádí mosoj


Avatar uživatele
Pokročilý

mohou se jíst


Avatar uživatele
Stříbrný

mohou se jíst

Brambory se po sklizni skladují ve tmně ve sklepě a relativně v chladu- Právě pro to aby nekllíčily. Na světle se tvoří v bramborách Solanin který se nehodí k jídlu. Klíčky nutno olámat a zezelenalé kousky odkrájet.


Avatar uživatele
Pokročilý

mohou se jíst

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 840
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 479
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.