Avatar uživatele

Mohli byste mi nějak laicky vysvětlit, jak funguje mikrovlnka a papiňák?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

Mikrovlnné záření rozvibruje molekuly vody.
V papiňáku je vyšší tlak, a proto tam jde vařit za vyšší teploty, čili je jídlo udělané rychleji.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Registrovaný

Trochu tu rozvinu Quimbiho odpověď...
V mikrovlnce se voda obsažená v jídle rozkmitá, vlyvem mikrovlnných vln (mikrovln) tyto rozkmytané částice předají svou energii --teplo-- ostatním částicím, které je obklopují- jídlo se ohřeje.
pro ještě větší zjednodušení, mikrovlna je jako když natáhneš kuličku na Newtonově houpačce, to je rozkmitání částic vody a to, když ji pustíš a ona narazí do ostatních a předá jim sou pohybovou (kinetickou energii) to je, jako když se od té vody zbytek jídla ohřeje.
:) snad jsem pomohl

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Věda

Zlatý annas 2730
Zlatý quentos 1319
Zlatý mosoj 1304
Zlatý Drap 961
Zlatý hanulka11 627
Zlatý led 603
Zlatý gecco 589
Zlatý marci1 536
Zlatý arygnoc 507
Zlatý Lamalam 481

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.