Avatar uživatele
Pokročilý

Mléko - čerstvé X krabicové

Je čerstvé mléko v plastové lahvi např. od OLMA zdravější než to krabicové? V čem?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Pokročilý

Ano. To trvanlivé v krabicích nevidělo opravdové mléko ani z vrtulníku...
Proč? tady na to není moc místa:
http://ekonomika.idnes.cz/…
:)

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Pokročilý

Ani jedno, kvalitní mléko by mlékař nedal do těchto obalů. Jen do skleněného! Je to jako s vínem. Nejlepší mléko je hned od krávy, nejzdravější na Enzymy. Nepřevařené nijak upravené. A pak ta smetana navečer, jejej. Nejhorší je plast, vyrábí se z ropy. To krabicové snad ještě no, obal papír igelit a alobal. Jen škoda, že se to nedá oddělit a pěkně roztřídit.
A tak asi co s mlékem je, co nejvíce % tuku, protože v tom je to, co je zdravé pro lidské tělo. Mléko tak min 16-20%. Ten tuk váže dost věcí. Jako v polévce, se také dává omastek, kvůli tomu, aby v tom tuku ty vitamíny ze zeleniny párou neunikli. Bohužel na obchodě, jsou mléka již obraná o to. Tak co je Tatra, super, tomu se dá věřit. Pak Bohemilk, ten ještě funguje. Jen nebrat odstředěné to se vyrábí z náhrady prášku. Je to odpad. Důkaz odbornice mlékařka. Takové se dříve ani zvířatům by nelilo, natož dávat lidem.
Jen mi někdy nejde třeba u některých do hlavy, České mléko, ale přitom to vyrábí v zahraničí? Tak jak to může být České? Max by to bylo, že distributor, což může být max. dovozce být Český. Ale výrobce je ten v zahraničí, ne? Jako jak může být mlékárna někde, kde to ani ve snu není možné?
Plast nebo krabice je to stejné.Jen jiný obal. Spíš bych to sklenicové, to už by vypovídalo samo. Jistě, že by se našel nějaký vykuk, co by toho využil a ndalil tam jakékoliv a odkudkoliv hlavně, že by to lidé koupili a on vydělal.
Doplňuji:
nejlépe koupit mléko u nějakého člověka, co má doma přímo zvířata. A ten rozdíl se hned pozná. Nebo pokud to je možné mít sám doma, asi nejideálnější jistota.


Avatar uživatele
Zlatý

Ano. Používám jen čerstvé mléko.


Avatar uživatele
Stříbrný

Kupuji čerstvé mléko přímo z kravína. Cena 15 Kč za litr. Neznám nyní ceny krabicového mléka. Pokud se náhodou někdy napiji této obarvené vody z krabic, či plastů tak je to značný rozdíl. Rád bych věděl co do toho dávají, a hlavně bych chtěl znát všechny ty konzervační sajrajty. Pro zajímavost, když jsem kdekoliv v cizině tak si mléko koupím a ochutnám. I tam mi připadá daleko chutnější než u nás.


Avatar uživatele
Bronzový

Něco omléku jsem náhodou četl na http://www.vegetarian.cz/… a nejeví se jako zdravé. Bůhví z čeho se krabicové mléko vyrábí, neznám krávu s hranatým vemenem.


Avatar uživatele
Bronzový

Existuji 4 druhy "obchodniho" mleka :
1. Nejkvalitnejsi, v hnede sklenene lahvi ( Demeter), bio
2.Tetrapakove (krabicove),nebo v plastove lahvi, cerstve s vyssi trvanlivosti(asi 2 tydny)
3.Tertrapakove,nebo v pl. lahvi, cerstve s normalni trvanl.-asi 4 dny
4.Tetrapakove, trvanlive s nekolikames. trv., ---- to je ten odpad !!!
Baleni---plastova lahev versus tetrapak---je stejne. A POZOR : TO NEBEZPECI ciha v delsim case, ktery to mleko v plastu stravi---tedy pak jako dalsi produkt--takovy tvaroh by byl vyslovene jedovaty, nebot enzymy z ml. zacnou reagovat s pl. obalem--a zacina vylucovani bisphenolu A. Ale jinak muzes c.2 a c. 3 bezproblemove konzumovat.


Avatar uživatele
Pokročilý

Rada je: nespojujte si obaly s výrobky.
Například vinaři celá tisíciletí čekali čekali na vhodnou technologii balení. Kůže vůbec. Sklo je jedovatý, korek funguje jak kdy... Vynalezl se tetrapak, pro víno ten nejúžasnejší obal, ale než se staromilští smířili s novou technologií, tak se začlo to nejhnusnější víno distribuovat v ideálních obalech. A dnes, se slzou v oku, musejí výrobci vína distribuovat svou práci ve slenicích, protože krabice jsou v očích veřejnosti vnímány jako něco.
Moje zkušenost: Mléko z průhledné plast lahve bývá dobré jeden den. Z krabice je nejlepší a můžeš si vybrat mezi několika výrobci a technologiemi zpracování. Mléko "z nové lahve" ,to mám z reklamy, JE HNUSNÝ
Mlélo od kravičky je zážitek, ale je potencionálně nebezpečné dvěma druhy bakterií. Mléko se technologicky zpracovává věky a má to důvod


Avatar uživatele
Registrovaný

Obecně lze říci, že nejlepší mléko je to čerstvé - tzv. bez standardizace. Takové mléko se nazývá selské a jeho obsah tuku se po dojení nijak nezměnil, přičemž není nižší než 3,5 procenta. Dá se běžně sehnat například na trzích (Selské mléko z farmy - plast) nebo jako bio mléko ve skle od výrobců. Obsahuje přirozené biokultury, což však nemusí ten, kdo je zvyklý na UHT mléko, zpočátku snášet bezproblémově. Co se týče debaty na téma zdraví, vedou se stále debaty - představitelé velkých mlékarenských firem tvrdí, že pasterované mléko obsahuje stejné množství živin, jejich oponenti argumentují zničením veškerých biokultur, včetně těch, které napomáhají imunitnímu systému. Ať už je to akkoliv, rozdíl v chuti lze těžko popřít.
Přehled různých druhů mléka podle technologie zpracování naleznete zde: http://www.dtest.cz/…

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Bronzový

petra15

klob1
za tuto odpoved si zasluhujes 10 PALCU....!!!
Ani nevim, jestli se mam taky podilet ---mohla bych...:)

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 845
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.