Avatar uživatele
Pokročilý

Jaká jsou nejlepší česká mléka?

Někde jsem četl Kunín, je to pravda?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Podle odkazu prý Tatra, Kunín na tom podle nich taky není špatně (3. místo). Otázka je, nakolik se jim dá věřit.
Na jednu stranu hovořit v souvislosti s kravským mlékem o "zdravosti" pro člověka je trochu oxymóron. Kravské mléko je pro lidský žaludek příliš složité, než aby ho dokázalo strávit - vždyť je taky uzpůsobeno čtyřdílnému zažívacímu traktu krávy. Vám se v žaludku smrskne v beztvarou nestravitelnou hmotu... dobrou chuť.

Zdroj: http://tn.nova.cz/clanek/zprav y/domaci/velky-test-mleka-je-c eske-mleko-vubec-zdrave.html

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Bronzový

Každé mléko chutná jinak. Mě nejvíce chutná Pragolaktos a Tatra.


Avatar uživatele
Zlatý

Já kupuju Tatru.
Největší rozdíl poznávám v kávě. Dávám si hodně mléko a chuť je znát.


Avatar uživatele
Bronzový

do Kunína to mám 5 km, ale kunínské mléko nekupuju, zdá se mi drahé ... kupujem mléko kauflandské za 9,90 když je akce :)


Avatar uživatele
Bronzový

Téměř každé čerstvé :)
Trvanlivá !mléka" nejsou mléka, nesrazí se, ale zkazí se.
Výrobek, ze kterého nelze doma svařit tvaroh není mléko!
K pití se nehodí vůbec (pouze v dětském věku), pravidelné, nadměrné pití je pro člověka nebezpečné.
Slušnou kvalitu mívá též Olma - pokud se ptáte na mléko (čerstvé), nikoliv na trvanlivé "krabicáky a lahváče"... ;)

Doplňuji:
Rady pro nákup:
http://www.vitalia.cz/…


Avatar uživatele
Pokročilý

Čemu se říká v ČR mléko? Té obarvené vodě z úmělého výtvoru?
Podívejte se, co je tam napsané. UHT nebo vysokopasterizované? To není mléko, není tam vůbec nic. Vše zničené, tam je. Takže se nekazí, jen problém dělá vzduch, který obsahuje plísně. A ty škodí tomu UHT stejně, ale dýl.
Jedině přímo od krávy, to je skutečné mléko. Jsou tam ty látky potřebné střevům a zdravíčku. Jen jestli by to pravé mléko někdo pil?
Co je ještě v pohodě, je jen pasterizované. A jistě mléko ve skle, ne v nějakém plastu nebo krabici.
Jinak jestli je mléko zdravé pro člověka? To je na mysli každého člověka. Viděli jste už nějakého savce pít cizí mléko stále? Možná jen mládě, aby přežilo po potřebnou dobu. Pak už nepijde žádné. Proč příroda to tak dělá u savců? I ta kráva pak pije vodu a nepije mléko. Tak proč člověk jako jediný zástupce savců?
Dříve za totáče bylo nej Tatra 3,5%, ono i 1,5%, no a Opočenské mléko, pryý v pohidě,ale to svinstvo se dělá také už prý.
Ale kráva je kráva stále. Tak to je i vidět na tom mléku ten rozdíl večer.
A co kozí mléko? Také už jednou se pilo na ochutnání.
Pro lidi v ČR je nejlepší mléko to nejlevnější, tedy obarvená voda.
No, z toho stejně každý bude mít tak rakovinu střev, když tam není to,co tam má být. Takže střevní klima se nevytváří. A v jogurtu také nic není, když už ani smetanu nevidělo to. Vím o tom už své.
Jeden kolega dříve dělal z mléka na Kalící peci jogurty. Dnes už by je nedokázal tam dělat. Jo to byli časy, když mu jsme koupili od člověka, co měl doma krávu litr mléka plnohodnotného neošizeného i v % tuku, 1lĺ za 8kč. Tak kam se ty obchoďáky mohli rovnat.
Takže je jedno jaký odpadní sajrajt si koupíš. Dělají ho šichni. A tzv. mléko se stejně jen dováží.
Až najdeš mléko 16-20% a ne UHT. Tak koupíš pravé skutečné mléko. A to přeji zažít to pití. Jedině, že máš možnost někde od krávy přímo bez ničeho.


Avatar uživatele
Pokročilý

Z těch krabicových, co jsem ochutnala - tak Tatra. Nejlepší je asi mléko přímo z farmy.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 757
Zlatý iceT 494
Zlatý marci1 480
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 414
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.