Avatar uživatele
metro

Která kyselina způsobuje kyselost kiwi a ananasu?

Myslel jsem si, že je to kyselina citrónová, ale toto ovoce se mi zdá být až trochu „štípavě“ kyselé což citron není, takže to asi kyselina citrónová nebude.
Doplňuji:
Ale tyhle kyseliny jsou slabší než kyselina citrónová a ve zmíněném ovoci je zřejmě nějaká silnější kyselina, takže by tammělo být ještě něco

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: metro

Zajímavá 0 před 4049 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lucijej

Ananas obsahuje především kyselinu citronovou, maleinovou a tartarovou.
Kiwi hlavně kyselinu listovou, kyselinu askorbovou (= vitamín C)

Zdroj: net

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Tekyyyyyna

Vitamin C.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek