Avatar uživatele
zjentek

K čemu se měděné džezvy zevnitř cínují?

Na trhu je mnoho džezev a valná hromada (; z nich je uvnitř vycínovaná. No a já stále neznám ten HLAVNÍ DŮVOD, přestože jsem k tématu dost googloval (pro Elkoně- googloval jsem).

(Asi takto, ještě jsem neslyšel/neviděl test/studii, který by jasně prokazovaly, že zahříváním mědi ve vodě by se do této uvolňovalo více škodlivin než zahříváním bezolovnatého cínu ve vodě při stejném složení vody a za stejný teploty. Děkuju.)

Zajímavá 0 před 372 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
paul1

Tady je vysvětlení:

Zdroj: https://www.ho­meware.cz/clan­ky/vyhody-a-nevyhody-medeneho-nadobi

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
da ny

Galvanické cínování /zinkování, niklování) ochrání povrch
před korozí. Vrstva je bez porézní.
V případě měděného nádobí může jít o snazší údržbu, efekt.
Lidský organismus se přípravou pokrmů v mědi (jejím případným uvolněním), předávkuje jen zřídka.
Z mědi jsou vany, dřezy, pracovní desky. S vodou se snášej dobře.
https://servi­ce.techinfus.com/cs/so­vetyi/mednaya-posuda-vredna-dlya-zdorovya.html#kcm

Už ve Starověku lidé zjistii, že v měděných nádobách voda déle vydrží, nekazí se.
„Stačí nechat odstát vodu v měděné misce nebo hrnci minimálně čtyři hodiny. Během této doby z ní přítomné měděné ionty odstraní všechny zárodky hub, plísní i bakterie“
https://www.plnez­dravi.cz/mede­ne-nadobi-pomoc-pro-zdravi-i-nebezpecny-trend/
Měděné nádobí – rozporů plný příběh, který začal před sedmi tisíci lety.
https://www.tho­masspoon.cz/blog/me­dene-nadobi-rozporu-plny-pribeh-ktery-zacal-pred-sed

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
zjentek

Paule, kde???

Nový příspěvek