Avatar uživatele
Kacka28

Jsou hřiby zdravé ajak je dietně připravit?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 3521 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Pokud si budeš připravovat ty jedlé, jsou relativně zdravé (nejsme schpni je strávit, takže jejich objem přispívá k peristaltice).
Zřejmě nejzdravější je podusit je na troše vody (opravdu stačí troška, čerstvé houby obsahují cca 90 % vody, takže ji po zahřátí ´pustí´).
Výborné jsou ale i dušené na sádle (a cibulce) nebo třeba restované (bedly, růžovky)…

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Funna

Hřiby nemají pro lidský organismus valný přinos…obsahují hlavně vodu… pak sice nějaké vitamíny a minerály (minerály podle toho, kde rostou), ale jejich množství je zanedbatelné a trochu nenasycených mastných kyselin, specifický druh bílkoviny, který je pro člověka špatně stravitelný a chitin, který projde tělem beze změny…naopak do sebe vstřebávají různé škodlivé chemické ládky z prostředí (už jsem slyšela něco i o radioktivním cesiu z Černobylu, co v nich je)…takže obecně řečeno, na zdraví ti nic moc nepřidají…to se samozřejmě bavím obecně o těch bězně rostoucích v našich lesích (např. hlíva je naopak je houba proti smrti 🙂…
a dietní recep?…podusit ve vodě…a pak je přidat do nějakého salátu…ale pokud chceš udělat něco pro své zdraví, houbami to nevytrhneš (jedině hlívou, popř. Jidášovým uchem, nebo Shitake, nebo jinou léčivou)…ostatní houby se jí hlavně pro chuť a vůni…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek