Avatar uživatele
anonym

Je to tak správně podle hygieny, když si stánkař předgriluje maso 12 hodin před akcí?

Stánkař si předgriluje maso 12 hodin před akcí, kdy maso bude dále grilovat a pak prodávat. Pokud vím, tak po tepelné úpravě musí pokrm mít nějakou teplotu (cca.70°C) při podávání, anebo by pak muselo být pokrm prudce zamražen při teplotách hodně pod nulou a pak ohřát. Tzn. že by stánkař musel maso cca. 10 hodin mít při dané teplotě uchovat (takže na kaši), těžko ho někde venku šokovým mrazákem zmrazí (kvalita pryč). Co na to hygiena?

Zajímavá 0 před 2869 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
dalid

On predsa to predgrilovane maso nepredava, je to polotovar. Z pohladu hygieny to zrejme nieje problem, ale z gastronomickeho hladiska je to zlocin.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Hygiena by to zřejmě neschválila.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Já myslím, že by to bylo v pořádku. Prodává se spousta mražených výrobků s tepelnou předúpravou (předsmažené hranolky, předvařené dršťky, aj.)
..............
Doplněno: předpokládám, že maso bylo předupraveno den předem, přes noc v mrazáku, aby hned ráno mohl pokračovat v grilování.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek