Avatar uživatele

Je nějaký dobrý způsob, jak se zbavit takové té slídy co zůstává pod skořábkou na uvařeném vejci?

Už mi to leze na nervi, jak se téměř žádné vejce nedá oloupat bez skořápky, aniž by tam nezůstal takový ten průhledný hrubší potah, který když pak sundavám, tak to vajíčka vždy poškodí. Není nějaký iný způsob, jak vyloupnout vejce ze skořápky tak, aby onen potah zůstal zevnitř na skořápce při oloupávání, namísto na vejci?
Doplňuji:
jok, taky to tak dělám, a do vody při važení dávám ještě sůl, aby skořápky nepopraskaly, dokud se to vaří. Ale i tak to loupání jde těžce :(

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Odpoveď byla označena jako užitečná
Avatar uživatele
Zlatý

mě se loupou lehce, buď je déle vaříš stačí 10min.natvrdo
poté slít ledovou vodou do úplného vychladnutí a jde to
jako po másle, ale je pravda, že někdy záleží co nám ty
obchody nabídnou a to je pak smůla :(
Doplňuji:
ještě ho celý před loupáním oťukám,
aby bylo potlučený to se mi loupe líp :))

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Asi vaříš hned čerstvá vejce, tak proto se tak děje.. Zkus místo soli ,dát do vody ocet -po uvaření na chvíli do studené vody a začít loupat od kulatějšího konce - Pak se ti vyloupne vajíčko jako fík....


Avatar uživatele
Registrovaný

Chce to uvařit natvrdo a po uvaření dát do studené vody. Faktem je, že to dělají spíše čerstvá vajíčka. Doporučuji loupat od místa, kde je pod skořápkou takový ten volný prostor :)

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 841
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 495
Zlatý marci1 481
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.