Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 25.březen 0:30

Je nějaký dobrý způsob, jak se zbavit takové té slídy co zůstává pod skořábkou na uvařeném vejci?

Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření

Už mi to leze na nervi, jak se téměř žádné vejce nedá oloupat bez skořápky, aniž by tam nezůstal takový ten průhledný hrubší potah, který když pak sundavám, tak to vajíčka vždy poškodí. Není nějaký iný způsob, jak vyloupnout vejce ze skořápky tak, aby onen potah zůstal zevnitř na skořápce při oloupávání, namísto na vejci?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 25.březen 5:40

Je nějaký dobrý způsob, jak se zbavit takové té slídy co zůstává pod skořábkou na uvařeném vejci?

Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření

Už mi to leze na nervi, jak se téměř žádné vejce nedá oloupat bez skořápky, aniž by tam nezůstal takový ten průhledný hrubší potah, který když pak sundavám, tak to vajíčka vždy poškodí. Není nějaký iný způsob, jak vyloupnout vejce ze skořápky tak, aby onen potah zůstal zevnitř na skořápce při oloupávání, namísto na vejci?
Doplňuji:
jok, taky to tak dělám, a do vody při važení dávám ještě sůl, aby skořápky nepopraskaly, dokud se to vaří. Ale i tak to loupání jde těžce :(