Avatar uživatele
Bronzový

Je běžné, že bezinky působí těžce k trávení?

Vím, že toxiny bezu působí právě na trávicí soustavu, pročež to považuji minimálně za jeden z možných projevů. Ovšem rovněž eviduji menší bolest hlavy, kteroužto by naopak měl bez potlačovat. Jedná se tedy o paradoxní příznak?

Vařil jsem je 10 minut - hodnou chvíli přímo ve varu. Vodu jsem následně vylil. Některé plody byly hodně malé a neserval jsem drobné čouhající stopky - sbíral jsem je projížděním trsů, což s sebou bralo i spoje - stopky. (Dalo i tak práci zbavit se většiny spojů.) To je špatné zpracování? (Takto těžce jsem se nikdy po bezu necítil - také jsem nikdy nepozřel takové množství - 2 velké hrsti.)

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Jen, jestli jsi je měl správně připravené, jinak
o tom pochybuju, nebo si je mohl jíst nezralé.
Bezinky mají napravovat trávení.
Zde více v článku : http://www.rehabilitace.info/…

Doplňuji :

Je tedy možné, že jsi se přejedl, když si snědl
celé dvě hrsti najednou. Z těch bezinek by byl
vhodnější sirup, nebo řízečky a né je jíst, takto
po hrstích a najednou.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Čerstvé plody bezu černého mají projímavé účinky; sušením nebo tepelným zpracováním se tato vlastnost ztrácí.



Úvod - Bylinky - použití bylinek - bezinka
" Bezinka - černý bez "
Lidově - kozičky, kosmatice (bezový květ), psí bez, smradlavý bez, smradlinky, chebzí...

Známé úsloví praví:

„ Před heřmánkem smekni a před bezem klekni “ .

Více zde: http://www.prirodnienergie.eu/…

Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/ Bez_%C4%8Dern%C3%BD


Avatar uživatele
Bronzový

Z bezu jsem dělal víno. Poté, co byly kuličky v demižonu, jsem na internetu vyčetl jejich toxicitu. Musel jsem tedy obsah asi 10 litrů převařit, vložit do vychladlého nálevu kvasnice. Víno nebylo moc dobré.

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Zlatý

briketka10

Podívej se na jeden článek, který jsem vyčetla na netu :

zdroj : http://www.moje-pravdy.cz/…

recepty-z-plodu-cerneho-bezu
Když jsem nedávno otrávil celou rodinu, rozhodl jsem zkusit zpracování černého bezu raději podle receptů. Od paní Nelly jsem dostal tip na džem (marmeládu) z bezinek, která chutná jako borůvková. Už jsem zkoušel kompot rybíz jako brusinkya tak mě další napodobenina lákala. Mám pro vás nejen klasický recept, ale i polopatický recept pro nás začátečníky.

http://www.moje-pravdy.cz/…

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Příroda a životní prostředí

Zlatý Drap 647
Zlatý beer 514
Zlatý annas 512
Zlatý hanulka11 447
Zlatý mosoj 364
Zlatý www 358
Zlatý marci1 238
Zlatý gecco 206
Zlatý quentos 183
Zlatý venkovan 179

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.