Avatar uživatele
Stříbrný

Jaký rozdíl je mezi nožinou a kližkou?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Bronzový

je to vlastně totéž,kližka i noýina je vlastně spodní šlachovitá část nohou (všech !),u vepřového by se k tomu dalo přirovnat kolínko (taktéž klihovaté,a též přední i zadní),podrobněji třeba zde: http://nejedle-recepty.blogspo t.cz/…
Doplňuji:
...mělo být nožina

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele

Nožina je hovězí zadní maso "osso buco": a jedná se spíš o úpravu při bourání masa (maso s morkovou kostí) .
http://usedlaku.cz/…
http://www.vitalia.cz/…
Kližka je hovězí kýta:
http://www.vitalia.cz/…
Doplňuji:
Pro upřesnění, pro ty, kteří považují kližku pouze za přední hovězí maso: Kližka může být "přední" tj. z plece a hrudí , nebo "zadní" (z kýty), která když se na objednávku nařeže na kusy s morkovou kostí, jedná se o tzv. "nožinu" čili ossobuco.


Avatar uživatele
Zlatý

Nevím co myslíš tou nožinou. Jestli jsou to myslíš nožičky, tak ty jsou vepřové, a kližka je část hovězího předního. Vynikající kvalitní maso na gulášek.


Avatar uživatele

osso buco": Vynikající maso s morkovou kostí, ideální
k pomalému dušení pri nízké teplote - obsypané
zeleninou nebo na víne a bylinkách, nemusí se
moc podlívat, morek se pomalu rozpouští.
U rezníka dostanete spíše na objednávku,
protože se musí rezat pásovou pilou.Tak to je nožina.Elku, je prostě s kostí.Kližka je také z nohy(kýty),je to sval bez kosti.


Avatar uživatele
Bronzový

Tady najdeš odpověď:
Průvodce hovězím masem
http://www.vitalia.cz/…

 

Diskuze k otázce

Avatar uživatele
Stříbrný

ivzez

Ontolo, kam na to probůh chodíte?
Od kdy je hovězí zadní (= hovězí kýta) kližka?

Avatar uživatele

anonym

ivzes: Kližka může být přední i zadní svalovina. Tazatel se ptal na rozdíl mezi nožinou (ossobucem) a kližkou, takže v tom případě se jedná o svalovinu z kýty (kližku) nebo s morkovou kostí (nožina-ossobuco).
http://www.vitalia.cz/…
http://www.vasa-jatka.cz/…

Avatar uživatele
Bronzový

Mc Merkurion

ono totiž kuchařsky zadní není zadní,ale to lepší,plec se počítá do zadního a pod.,jde spíš o kvalitativní rozlišení,nebo snad budeš za oháňku platit 200/kg,protože je zadní,ne vše co kde kdo napíše musí být pravda,stačí se zamyslet.Mimochodem ono ossobuco je způsob bourání (řez na plátky pásovou pilkou)

Avatar uživatele
Bronzový

Mc Merkurion

je to italská specialita z masa z morkovou kostí >>> ne jiný název pro nožinu,nožina=kližka je maso IV.kategorie a nepatří mezi zadní (zadní od slova zadek,nožina od slova noha)

Avatar uživatele
Bronzový

Mc Merkurion

jí se nedivím,ta to opsala,ale těm pisálkům ano,a ještě si budou hrát na odborníky

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.