Avatar uživatele
Registrovaný

Jak na NEpřímé grilování?

Zdravím,
dostala jsem svůj první plynový gril a mam tři hořáky. Koukla jsem na pár článků, ale pořád si nejsem jistá, jak dosáhnu nepřímého grilování? Zapnu první a třetí hořák a poslední nechám vypnutý a na střed dám grilovaný pokrm? Nebo stačí mít zapnutý hořák jen jeden a ostatní vyplé? U kotlíkových to chápu, ale tady si nejsem jistá, děkuji ;-)

Odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Záleží na tom, jakou potřebuješ teplotu (jak dlouho chceš maso prohřívat a grilovat).
Přímé grilování je to, kdy umístíš grilované přímo nad zdroj tepla (hořák) - teplo působí přímo, grilování je rychlé.
Nepřímé grilování je podobné pečení v horkovdušné troubě - grilované je mimo místo přímého ohřevu, dekl grilu je zavřený a v podstatě griluješ zvýšenou teplotou v celém prostoru grilu.
Podle výkonu grilu a pokrmu pak zvolíš, zda zapneš dva hořáky (vnější - blíže okraji) a pokrm dáš doprostřed mezi ně a nebo bude stačit zapnout jeden hořák (opět jeden z vnějších) a pokrm dáš na ´druhou´ polovinu roštu.
Ideální bude si to vyzkoušet...
;-)

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 844
Zlatý annas 758
Zlatý iceT 496
Zlatý marci1 482
Zlatý gecco 431
Zlatý briketka10 415
Zlatý quentos 405
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 351

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.